En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Aşılama başladı

Bu yıl 3 doz şeklinde uygulanacak aşılamada ilk doz ücretsiz yapılacak.
Bu haber 64 kere okunmuş. 29.01.2024 Pazartesi 19:14

AŞILAMA ÇALIŞMASI

Bilindiği gibi ülkenin bir çok noktasında olduğu gibi, çevre illerde şap hastalığı görülmesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’deki canlı hayvan pazarı da ikinci bir emre kadar kapatılmıştı. Bu gelişmelerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçerek şap aşılama çalışması başlattı. Çevre illerde şap hastalığı görülmesi üzerine aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu bir çok noktada canlı hayvan pazarları kapatılmıştı. Özellikle çift tırnaklı hayvanlarda görülen, büyükbaş hayvanlarda büyük ekonomik kayıplara neden olan şap hastalığı konusunda başlatılan çalışmalar artarak devam ediyor. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre şap hastalığına karşı aşılama çalışması başlatıldı. 29 Ocak itibariyle başlayan aşılamanın bu yıl 3 doz olarak uygulanacağı bildirildi.

 

3 DOZ YAPILACAK

Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de aşılama çalışmaları başladı. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Sığır, manda, koyun ve keçi gibi çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan bulaşıcı bir hastalık olan şap hastalığının, ülkeler arası canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkilerken büyük ekonomik kayıplara da neden olduğu bildirildi. Hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında, şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısını bu yıl ilk kez 3'e çıkarıldığına vurgu yapılan açıklamada, aşılamaların 29 Ocak31 Mart 2024, 15 Nisan-15 Haziran 2024 ve 16 Eylül-17 Kasım 2024 tarihleri arasında uygulanacağı bildirildi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Sosyal medya hesabı aracılığıyla ve yetiştiricilere SMS gönderen Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Şap hastalığına karşı etkin mücadelemiz devam ediyor. Her yıl rutin 2 doz uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkartacak, ilk dozu 29 Ocak-31 Mart tarihlerinde aşı bedeli almadan uygulayacağız. Kolay olanı seç aşılamaya geç. Hayvanlarını aşı ile hastalıktan korumak, tedavi etmekten daha kolay, Ülke çapında 29 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olan şap aşılama kampanyasına hayvanlarınızın aşılarını yaptırmayı unutmayın” ifadelerine yer verdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir