En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Aşı uyarısı yaptı

Koronavirüs salgınıyla mücadele bir yandan aşılama çalışmaları sürerken, diğer yandan vatandaşların rehavete kapılması sonucunda olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalınabiliyor.
Bu haber 295 kere okunmuş. 16.09.2021 Perşembe 18:17

ÖNEMLİ BİR UYARI

Koronavirüs salgınıyla mücadele bir yandan aşılama çalışmaları sürerken, diğer yandan vatandaşların rehavete kapılması sonucunda olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalınabiliyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, aşılarını yaptırmayan vatandaşların biran önce aşılarını yaptırmaları gerektiğini söyledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Koronavirüs (Covid-19) salgını etkisini gösteriyor. Bir yandan salgınla mücadele kapsamında aşılama çalışmaları yapılırken, diğer yandan aşılarını yaptırmayan vatandaşların ölümüyle sonuçlanan acı haberleri de herkesin yüreğinde hüzün oluşturuyor. Vücudun bağışıklık kazanması ve salgın hastalığının hafif şekilde atlatılması için İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, herkesi aşı yaptırmaya davet etti.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Salgının ilk görüldüğü günden itibaren bugüne kadar Kırıkkale’de 335 kişi hayatını kaybetti. Bu kişilerin belirli bölümünü aşı yaptırmayanlar ve eksik aşılı olanlar oluşturdu. Bugüne kadar 42 bin kişide virüs vakası görülürken, şuanda tedavi gören hasta sayısı ise 150 kişi olarak belirlendi. Ağır hasta sayısı 25 iken, entübe altında olan hasta sayısı ise 16 olarak belirlendi.  Birinci ve ikinci doz aşılarını olan kişilerin tanımlanması halinde üçüncü dozu da yaptırması gerektiğine dikkat çeken Ağırtaş, “Eksik aşıları olan vatandaşlarımızda zaman zaman hastalık sürecinin ağır geçtiğini de görebiliyoruz” dedi.  Aşı olan vatandaşlar arasında ben aşılıyım bana bir şey olmaz şeklinde yanlış bir algı olduğunu söyleyen Ağırtaş, “Aşılı kişiler virüs olmayacak diye bir kaide yok. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına her zaman önem göstermeliyiz” dedi.

 

ÇAĞRIDA BULUNDU

Salgınla herkesi etkin mücadeleye davet eden Ağırtaş, “Lütfen aşılarımızı eksiksiz şekilde yaptıralım. Hem kendimizi hem ailemizi hem de çevremizdeki insanları tehlikeye atmayalım. Şuanda nüfusumuza göre aşılama oranında iyi durumdayız. Lakin hiç aşı yaptırmayan kişiler var onlarda lütfen zaman geçmeden, pişmanlık yaşamadan aşılarını yaptırsınlar” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir