En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Aracılığa da destek

Vali Yunus Sezer, Tarım ve Hayvancılık projelerinin uygulandığı alanlarda bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Bu haber 396 kere okunmuş. 13.10.2019 Pazar 11:01

12 TON OLDUĞUNU KAYDETTİ

İlk olarak Aşağımahmutlar mahallesinde bulunan mantar işletmesini ziyaret eden Vali Yunus Sezer, işletmeci Seyit Can’dan bilgi aldı. Vali Sezer’e tesisi gezdiren Can, yaklaşık 5 odada toplam 750 metrekare alanda kültür mantarı üretimi yaptığını ve işletilen tesisin aylık kapasitesinin 12 ton olduğunu kaydetti. Üretim, çalışan sayısı, üretilen ürün miktarı ve pazarlama konusunda bilgi alan Vali Sezer, ilimizde mantarcılığın yaygınlaşması ve üretim kapasitesinin artmasına yönelik projeli çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

KOP İLE YAZ SERACILIĞI PROJESİ

Daha sonra İlimizde seracılığın yaygınlaştırılması çalışmaları ve 100 dönüm sera kurulması hedefi doğrultusunda “KOP ile Yaz Seracılığı Projesi" kapsamında kurulan 20 adet yaz serasından Aşağımahmutlar'da kurulan serayı ziyaret eden Vali Yunus Sezer, serada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 

DESTEKLENECEK

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “ Lavanta Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi “ kapsamında Bahşılı ilçesi Karaahmetli köyünde 10 dekar arazide uygulanan çalışmaları da yerinde inceleyen Vali Sezer, üreticilerle bir süre sohbet etti. Sezer, lavantanın güzel bir bitki türü olduğunu ve bu bitki türünün arıcılığı da destekleyeceğini belirtti.

 

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Programın son ziyaretini Bahşılı İlçesi Sarıkaya köyünü ziyaret ile sürdüren Vali Sezer’i köye gelişinde İlçe Kaymakamı Ahmet Altun, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Bahşılı il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar karşıladı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Sezer, daha sonra “ KOP Bölgesinde Modern Koyunculuk Projesi “ kapsamında Sarıkaya köyünde kurulan tesiste incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.Vali Sezer’in ziyaretlerinde Bahşılı Kaymakamı Ahmet Altun ile Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz’da bulundu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir