En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Acının yıl dönümü

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,8 ve 7,5 büyüklüklerindeki iki depremin yıldönümünü yaşıyoruz.
Bu haber 67 kere okunmuş. 06.02.2024 Salı 19:02

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,8 ve 7,5 büyüklüklerindeki iki depremin yıldönümünü yaşıyoruz. 11 ilde büyük yıkıma neden olan ve yaklaşık 54 bin kişinin hayatını kaybettiği asrın felaketi, aradan geçen bir yıla rağmen bugün gibi akıllardaki tazeliğini koruyor.

 

55 BİN KAYIP OLDU

6 Şubat 2023 tarihinde 9 saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 ve 7,5 büyüklüklerindeki iki deprem meydana gelmişti. 11 il’de yıkıcı etkiye sahip olan ve asrın felaketi olarak akıllara kazınan depremde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmiş, 107 bin 213 kişi de yaralanmıştı. Dünyadaki birçok ülkeden büyük alanı etkileyen asrın felaketinde binlerce konut yerle bir oldu. 5 milyondan fazla vatandaş aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu farklı illere göç etmişti. Depremin hemen ardından Türkiye çapında görülmemiş bir birliktelik örneği sergilenerek küçük, büyük tüm vatandaşlar bölge insanı için yekvücut olmuştu.

 

KIRIKKALE YARDIM ETTİ

Asrın felaketinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Kırıkkaleliler örnek bir dayanışma örneği sergileyerek bölge insanı için yardım seferberliği başlatmış, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi başta olmak üzere ilçe ve kasabalardaki tüm kamu kurum ve kuruluşlar, STK’lar bölgeye arama kurtarma ekipleri göndermişti. Kırıkkale ekipleri merkez üssü Pazarcık ilçesini üst olarak belirlemiş ve bölge insanının ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuştu. Kırıkkaleliler yardımlarıyla bölge insanının yalnız olmadığını her fırsatta ortaya koydu. Kırıkkale ekipleri Cumhurbaşkanlığı tarafından üstün hizmet madalyası ile ödüllendirildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir