En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

ABD ile işbirliği

İkili iş birliği çalışmalarını güçlendirmek amacıyla Kırıkkale’ye gelen Southern Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Patrick Mensah ve senato üyeleri Kırıkkale Üniversitesi Senatosuna konuk oldu.
Bu haber 62 kere okunmuş. 16.02.2024 Cuma 18:41

PROTOKOL İMZALANDI

Southern Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Patrick Mensah, Senatosu Başkanı Prof. Dr. Oswald D’Auvergne, Nelson Mandela Yönetim ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Damien Ejigiri, Türkiye ile İrtibat Temsilcisi ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kandara ve Study Abroad in Türkiye Programı Sorumlusu Dr. Mehtap Kandara Kırıkkale’ye geldi. ABD heyeti Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan başkanlığında yapılan Kırıkkale Üniversitesinin genişletişmiş senato toplantısına katıldı. Toplantıda iki üniversite arasında ortak çalışma yapılabilecek alanların konuşuldu Toplantının açılış konuşmasını yapan Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer iki üniversitenin 2012 yılından bu tarafa ikili işbirliği çerçevesinde verimli uzun yıllar süren bir ortaklığının bulunduğuna dikkat çekti.

 

PROJE ÜRETİLECEK

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bugün uzunca süredir ortaklık yaptığımız Louisiana’dan gelen misafirlerimizle iş birliklerimizi nasıl geliştirebiliriz anlamında bir toplantı yapacağız. Bu toplantı hem öğretim üyeleri açısından hem öğrencilerimiz hem de asistanlarımız açısından oldukça kıymetli. Üniversitemizde bulunan 22 akademik birimin tüm karşılığı Southern Üniversitesinde mevcut. Dolayısıyla onlarla yıllar içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarımızı biraz daha proje tabanlı yayabilirsek oldukça iyi olacak. Buraya gelen misafirlerimize meslektaşım demiyorum, kardeşlik hukukumuz oluştuğu için onlara kardeşim diyorum. Mesafe uzak olduğu için öğrencilerimizi Southern Üniversitesine gönderemiyoruz. Geçtiğimiz ziyaretimizde, yaptığımız görüşmelerde bunu yapabileceğimizi ifade etmiştik ve bunun için çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ OLACAK

Program, misafirlerin akademik çalışma alanları ile ilgili Üniversitede yapılan çalışmaların anlatıldığı sunumlar ile devam etti. Southern Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Patrick Mensah, “Öğretim üyelerinin, alanlarımızla ilgili yaptıkları çalışmalar ve araştırmalardan dolayı çok memnunum. Pozisyonum itibariyle Üniversitede akademik işlerden sorumlu Rektör Yardımcısıyım ve bu pozisyon gereği ikili iş birlikleri ile alakalı sorumluluklarım bulunmaktadır. Bahsedilen proje ve fon imkanlarından TÜBİTAK ve Amerika’daki fon imkanlarının olduğunu görmekteyiz. Bizim öğrencilerimizin Türkiye’ye sizin öğrencilerinizin Amerika’ya gelme fırsatlarını tartışmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Senato toplantısı sonrasında misafirler, Kırıkkale Üniversitesi Teknopark’ı ziyaret etti. Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Varışlı, Southern Üniversitesi heyetine Teknopark ve Teknopark’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir