En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

81 ilde tatbikat

Deprem anı ülke tatbikatı bugün 81 il’de eş zamanlı yapılacak.
Bu haber 93 kere okunmuş. 11.11.2022 Cuma 16:28

TATBİKAT YAPILACAK

7,2 büyüklüğündeki 845 kişinin hayatını kaybettiği Düzce Depreminin yıldönümü, Afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlara millet olarak hazırlanmak, Afet farkındalığını toplumun her kesimine yaygınlaştırmak amacıyla, 12 Kasım 2022 Cumartesi günü (Bugün) saat 18.57’de 81 il de aynı anda “Deprem Anı Ülke Tatbikatı (Çök-Kapan-Tutun)” yapılacak.

 

EŞ ZAMANLI OLACAK

Düzce Depremi 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57’de gerçekleşmiş, 30 saniye süren 7,2 büyüklüğündeki depremde, 845 kişi hayatını kaybetmiş, 4.948 kişi yaralanmıştı. Afet ve acil durumlarda hayatını kaybeden vatandaşları anmak, Afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlara millet olarak hazırlanmak, Afet farkındalığını toplumun her kesimine yaygınlaştırmak amacıyla, Bugün saat 18.57’de 81 il de aynı anda “Deprem Anı Ülke Tatbikatı (Çök-Kapan-Tutun)” yapılacak. Tatbikat 81 il ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

 

SESLİ ANONS YAPILACAK

Kırıkkale’deki ‘Deprem Anı Ülke Tatbikatının (Çök-Kapan-Tutun)’ merkezi Kırıkkale Gençlik Merkezi olarak belirlendi. Tatbikat Vali/Vali Yardımcısı, İl Gençlik ve Spor Müdürü, İl Müftüsü ve İl AFAD Müdürünün katılımlarıyla gerçekleşecek. Tatbikat 12 Kasım 2022 Cumartesi Günü, (Bugün) saat 18:57’de uygulanacak. Tatbikat anında belediye anons sistemi ve merkezi ezan sisteminden AFAD tatbikat bilgilendirmesi olan ‘Şu anda tüm ülkede Deprem anı-Çök-Kapan-Tutun tatbikatı yapılmaktadır’ sesli bildirimi yayınlanacak. Tatbikat sırasında ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi yapılacak. Tatbikat sonrasında İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar tarafından dua edilecek.

 

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD tarafından yapılan açıklamada “Afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, millet olarak afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlara hazırlanmak, toplumun her kesimine afet farkındalığını yaygınlaştırmak amaçlanıyor. Hedef kitle, Ülke geneli ve K.K.T.C’de; Çocuk, genç, yaşlı, işçi memur, öğrenci tüm vatandaşlarımızdan bulunduğu yerde, en güvenli noktada, saat 18.57’de Çök-Kapan-Tutun hareketini yapmaları beklenmektedir. Ülke geneli tüm il ve ilçelerimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden uygulanacaktır. Ayrıca Ankara’dan 6 İl ile Valilerimizle bulundukları yerden K.K.T.C’den canlı bağlantı gerçekleştirilecektir.

 

 

ÇÖK KAPAN TUTUN HAREKETİ

İl AFAD Müdürlüklerimiz tarafından, İldeki AFAD gönüllülerinin tatbikata katılımlarının sağlanması, Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerinin Çök-Kapan-Tutun hareketini hafta boyunca öğrencilere anlatmaya devam etmelerinin ve öğrencilerin aileleri ile birlikte tatbikata katılmaya teşvik edilmesi. Belediyelerimizin, Üniversitelerimizin, kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticilerinin, Muhtarlarımızın, apartman ve site yöneticilerimizin ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın katılımlarının sağlanması. İl yöneticilerimizin tatbikat saatinde vatandaşlarımızla birlikte Çök-Kapan-Tutun hareketi yapmaları.

 

HERKES KATILACAK

Faaliyetine devam eden eğitim kurumlarının, ticaret ve sanayi odalarına bağlı sanayi kuruluşları, özel tesis ve işletmelerin hayatın normal akışını aksatmayacak şekilde tatbikata katılımları. 81 ilde Afetlerde kullanılan araç ve malzeme sergisinin oluşturulması ve hava şartlarına uygun tedbirlerin alınması. İlde tatbikata katılan herkesin sosyal medyada tatbikata ilişkin paylaşımlar için #ÇökKapanTutun etiketini kullanmasının sağlanması. Başkanlığımızca, Düzce, İstanbul ve İzmir illerimize daire başkanları görevlendirilecek olup, 10 Kasım tarihinden itibaren tatbikat sonuna kadar ilde yürütülen faaliyetlerin koordinasyonunda görev alacaklardır” denildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir