En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

28 ilde operasyon

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 ay süren çalışmanın ardından 28 ilde nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen...
Bu haber 298 kere okunmuş. 12.10.2021 Salı 17:56

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 ay süren çalışmanın ardından 28 ilde nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen 20 suç örgütü üyesi 235 şüphelinin yakalanması amacıyla sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak "Çekirge" adı verilen operasyon başlatıldığını bildirdi.

 

 

OPERASYON YAPILDI

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, teknolojinin her türlü imkanını kullanarak vatandaşları dolandıran şüphelileri ve kullandıkları yöntemleri yakın takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), yaptığı çalışmaların sonucunda 28 ilde 20 suç örgütünün varlığını tespit etti.Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimliklerini tek tek belirleyen ekipler, 235 kişinin örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerini belirledi.

 

BİR ÇOK İLDE YAPILDI

Söz konusu illerdeki cumhuriyet başsavcılıklarından alınan gözaltı kararlarının ardından KOM Başkanlığı koordinasyonunda Çekirge adı verilen operasyon için düğmeye basıldı. Sabah erken saatlerde Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kırıkkale, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'ta önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir