En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Zulüm açıklaması

İYİ Parti Kırıkkale Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Şevket Özsoy, “Barın Katliamı; 5 Nisan 1990 tarihinde Doğu Türkistan’da...
Bu haber 350 kere okunmuş. 11.04.2021 Pazar 13:01

İYİ Parti Kırıkkale Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Şevket Özsoy, “Barın Katliamı; 5 Nisan 1990 tarihinde Doğu Türkistan’da, Kaşgar’ a bağlı Barın nahiyesinde Çinliler tarafından Uygur Türklerine yapılan katliamdır” dedi.

 

 

AÇIKLAMA YAPTILAR

Özsoy, “Katliamda 9 köy haritadan silinmiş, 5 bin civarında Uygur Türk’ü vahşice öldürülmüştür. Çin, bu katliamda 7 aylık bir bebeğe 77 kurşun sıkarak caniliğini, acımasızlığını gözler önüne sermiştir. Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi hepimizin duygularını dile getirerek 5 Nisan “Barın Katliamını” eleştiren paylaşımından dolayı Çin'in Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından tehdit içerikli bir paylaşımda bulundu. Çinli yetkililer yaptıkları paylaşımda Genel Başkanımız Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketleyerek tehdit ettiler.

 

ASİMİLE POLİTİKVASI

Çin’in yaptığı bu zulüm, soykırım ve baskılar günümüze kadar devam etmektedir. Çin hükümeti, Uygur Türklerine yönelik doğum kontrolü ve zorunlu kürtaj ile “demografik soykırım” yapmaktadır. Uygur Türklerinin namaz kılması, oruç tutması ve hatta cenazelerini dini usullere göre defnetmeleri dahi yasaklanmış durumdadır. Bunun yanı sıra toplama kamplarında tutulan Uygur Türklerinin köle olarak çalıştırıldıkları, çeşitli işkencelere maruz kaldıkları, insani olmayan şartlarda yaşamaya zorlandıkları bilinmektedir. Doğu Türkistanlı çocuklar Çin okullarında eğitime mecbur edilerek kendi dilleri ve kültürleri unutturulmaktadır. Kız çocukları zorla Çinli erkeklerle evlendirilmekte böylece bir asimile politikası uygulanmaktadır.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir