En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yüz yüze eğitim

Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda uzaktan eğitim gören öğrenciler, uygulama gerektiren derslerini farklı gün ve saatlerde pandemi kurallarına uyarak okullarındaki atölye ve laboratuvarlarda yüz yüze olarak görüyorlar.
Bu haber 413 kere okunmuş. 18.02.2021 Perşembe 18:33

EĞİTİME BAŞLADILAR

Salgın sürecinde uygulamalı dersler Meslek Yüksekokulun radyo televizyon, inşaat, el sanatları, grafik tasarım, makine, elektrik, rafineri ve organik tarım başta olmak üzere 12 bölümde ve 20 programda uygulandı. Öğrencilerin bizzat yaparak, uygulayarak öğrenmeleri gereken dersler, pandemi kurallarına titizlik gösterilerek yüz yüze yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Tamamen gönüllülük esasına dayalı uygulama derslerine gelen öğrenciler, salgından etkilenmemeleri için her detaya ise azami ölçüde dikkat ediliyor.

 

EĞİTİM BİLGİSİ VERİLDİ

Öğrenciler okula geldiklerinde okul girişindeki dezenfektanlarla önce ellerini dezenfekte ediyor, daha sonra ise seyreltilmiş şekilde atölye ve laboratuvarlarda derslerini yapıyorlar. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan yaptığı açıklamada, pandemide yaşanan olumsuzlukları fırsata dönüştürdüklerini belirterek, “Üniversite sisteminde teorinin yanında uygulamalar mutlaka yaptırılmalı. Yaptırmadığımız takdirde bir ayağı kesik, bir ayağı güdük insanları sektöre göndermiş oluruz. Buna hakkımız yok. Milletin çocuğunu teorisi güçlü, uygulaması güçlü yetiştirip buradan göndermeliyiz. ” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir