En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yıl dönümü töreni

Kırıkkale Barosunun 31. yıl dönümü nedeniyle Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında tören düzenledi.
Bu haber 410 kere okunmuş. 02.11.2020 Pazartesi 18:07

TÖREN DÜZENLENDİ

Kırıkkale Barosu Yönetim Kurulu Adına Baro Başkanı Av.Talat Apaydın, açıklamada bulundu. Apaydın, "Kırıkkale Baromuzun kuruluşunun 31. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ancak maalesef yine içimiz buruk. Aylardır pandemi ile mücadele ederken bu sefer Güzel İzmir’imizde meydana gelen deprem felaketiyle sarsıldık. Başta meslektaşlarımız olmak üzere hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

SORUMLULUĞU OLAN BİR KURUM

Apaydın, "Baromuzun bu günlere gelmesinde emeği bulunan önceki dönem Baro Başkanlarımıza, tüm kurul ve komisyonlarda görev yapan meslektaşlarımıza, Baro çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, ebediyete irtihal eden başkanlarımızı, meslektaşlarımızı ve baro müdürümüzü rahmetle anıyoruz.Barolar, avukatın müvekkiline ve her türlü otoriteye karşı bağımsızlığının koruyucusu, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin, adil yargılanma hakkının, hak arama özgürlüğünün teminatı ve savunucusudur. Kırıkkale Barosu, kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğünü savunan; hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olduğunun bilinç ve sorumluluğu ile hareket etmiş bir kurumdur.

 

KUTLAMA YAPILDI

Kırıkkale Barosu olarak bundan sonra da Hukuk Devleti, Hukukun Üstünlüğü ve Savunmanın Bağımsızlığı ilkelerinin ışığında, mesleği ve meslektaşı önceleyen yönetim anlayışı ile mesleğimizi ve Baromuzu hak ettiği yere getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm kurul ve komisyonlarımız ile, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve kullanılması yolunda, adalet arayışında olan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İlk günkü gibi heyecanlı, bir asır geçmiş gibi güçlü ve kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Baromuzun 31. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, sağlıklı güzel günlerde nice kuruluş yıldönümlerine hep beraber erişmek umuduyla sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir