En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yem ve yiyecek desteği

Sulakyurt Belediyesi ekipleri, etkili olan kar yağışı ve soğuk havadan olayı yiyecek bulmaktan zorluk çeken yaban hayvanları için 100 farklı noktaya ekmek bıraktı.
Bu haber 236 kere okunmuş. 20.01.2021 Çarsamba 20:27

YEM BIRAKTILAR

Dün sabah saatlerinden itibaren devam eden ve hayatın her alanında beraberinde belli zorlukları da getiren soğuk hava ve kar yağışı, insanlar kadar hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor. Sulakyurt Belediye ekipleri de yerleşim merkezlerine uzak alanlarda yaşam mücadelesi veren ve yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının aç kalmaması için belirli noktalara ekmek bıraktı.

 

AÇ KALMASINLAR

Sulakyurt  Belediyesi olarak hayvanları korumayı bir görev bildiklerini dile getiren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, "Dün sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı sonucu yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının soğuklardan daha fazla etkilenmemesi ve ağır kış şartlarında kendi habitatlarında aç kalmaması amacıyla ekmek bıraktık''dedi.

 

EKMEK BIRAKILDI

Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi bulduğu ve yüzeyinin büyük bölümünün buzla kaplı olduğu Sulakyurt ve çevresine ekmek bırakan  belediye ekipleri, "Havaların soğuk ve karlı olması nedeniyle ister istemez yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Bizler de Belediye Başkanımız İsmail Bildik'in   direktifleri doğrultusunda düzenli olarak yaban hayvanlarının yaşam alanları olan bölgelere bol miktarda ekmek bırakıyoruz" şeklinde konuştular.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir