En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yardım gönderildi

Kırıkkale Hayrat insani yardım derneği ihtiyaç sahibi mazlum ve mağdurlar için İdlib bölgesinde 6 yardım TIR’ı gönderdi.
Bu haber 226 kere okunmuş. 16.02.2022 Çarsamba 18:01

YARDIM YAPILDI

Hayrat insani yardım Kırıkkale temsilcisi Tacettin Yılmaz “Bakanlar kurulu kararı ile ‘’kamu yararı’’ ve ‘’izin almadan yardım toplama izni’’ verilmiş kuruluşlar arasında yer almaktadır. Derneğimiz yurtiçinde 300 il ve içe temsilcilikleri ile yurtdışında 25 ülkedeki koordinasyon merkezleri ile 5 kıta 70 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibi mazlum ve mağdura yardım için faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu faaliyetler içerisinde ramazan, kurban, acil yardım, sağlık, yetim hamiliği, yetim eğitim merkezleri, hafızlık merkezleri, su kuyuları, Kur’an, sürdürülebilir kalkınma bulunmaktadır. Kırıkkale’de ise 200’ün üzerinde yetim çocuğumuz olmak üzere yüzlerce aileye gıda kolisi, kıyafet, ayakkabı, okul gereçleri, eğitime destek, yetim sponsorluğu desteklerimiz yapılmaktadır.

 

YARDIM BİLGİSİ VERİLDİ

Suriye’de 2011 yılından bu yana savaştan etkilenen kardeşlerimize Kırıkkale halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile her yıl yardım tırı göndermeye çalıştık. Bu zamana kadar 22 yardım tırını Türkmen dağı, Halep, Azez, İdlib bölgelerine gönderdik. 2022 yılı ocak ve şubat ayında yaptığımız kampanya neticesinde 4 tır kömür, 1 tır gıda ve 1 tır un, battaniye, kışlık setten oluşan 6 yardım tırını İdlib’e gönderip dağıtımlarını Kırıkkale’den bir ekiple bizzat yaptık. İdlib ve ilçelerinde bulunan çadır kentleri, yetimhaneleri ziyaret edip yardımları teslim etmekle birlikte onlarla hasbihal edip sıkıntılarını ve Türkiye hakkında düşüncelerini dinledik. Türkiye’ye çok büyük teveccühleri olan idlib halkı Türkiye ve Kırıkkale’ye dualar edip selamlarını ilettiler. Bu faaliyetlerin gerçekleşmesin de desteklerini esirgemeyen Kırıkkale belediyemize, sivil toplum kuruluşlarına, fedakârdan çalışan kardeşlerimize ve Kırıkkale halkımıza şükranlarımızı borç biliyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir