Yahşihan’da makam töreni

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUÅžTU
YahÅŸihan Belediye BaÅŸkanı Osman Türkyılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıldönümü nedeniyle makam koltuÄŸunu YahÅŸihan Namık Kemal İlkokulu 2’nci sınıf öÄŸrencisi Zeynep Rana YeÅŸilyurt’a bıraktı. BaÅŸkan YeÅŸilyurt, “Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıldönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu. YeÅŸilyurt, makama oturduktan sonra bazı birim müdürlerini çağırarak, talimatlar verdi.
ÜLKEMİZİ YARIN SİZ YÖNETECEKSİNİZ
BaÅŸkan Osman Türkyılmaz ise; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliÄŸi resmen hayata geçirilmiÅŸ bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliÄŸini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armaÄŸan edilmiÅŸ dünyadaki ilk çocuk bayramıdır. Sizler ilmin ve aklın ışığında en iyi eÄŸitimi alarak gururumuz, ümidimiz, güvenimiz ve geleceÄŸimiz olacaksınız. Yarın ülkemizi yönetecek, milletimizi yüceltecek, milli egemenlik ilkesini sonsuza kadar yaÅŸatacak temel güç kaynağımızsınız.”
DÜNYADA SEVGİ, BARIÅž VE HUZUR
“Bu görevi en güzel ÅŸekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel ÅŸekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır. Bu bayram sizler için bir ÅŸenlik, milletimiz için gurur günüdür. DileÄŸimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeÅŸlik duygularıyla her günü bayram coÅŸkusuyla yaÅŸamalarıdır. Bu duygularla siz çocuklarımıza armaÄŸan edilen ve milli iradenin her ÅŸeyin önünde olduÄŸunun ifade edildiÄŸi bu anlamlı günde, baÅŸta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaÅŸlarını, aziz ÅŸehit ve gazilerimizi, minnet ve ÅŸükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir





