En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Vaka sayısını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Kırıkkale’de artan Koronavirüs vakalarına karşın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması üzerine soru önergesi gönderdi.
Bu haber 968 kere okunmuş. 20.08.2020 Perşembe 18:16

ÖNERGE VERDİ

Önal, “Bilindiği üzere Covid 19 salgını Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak ilan edildi. Neredeyse dünyanın tamamına yayılan Coronavirüs salgını ülkemizde de birçok insanın ölümüne neden olduğu gibi yine çok sayıda vatandaşlarımızın taşıyıcı olarak hayatlarına devam etmesine neden olmuştur.  Sağlık Bakanlığı tarafından basında günlük olarak açıklanan Coronavirüs tablolarında yer alan vaka sayılarında günler itibariyle çok fazla bir değişiklik gözükmese de 5 büyükşehir ve Kırıkkale ilimizde Covid 19 vaka sayılarında artmış olduğu herkes tarafından gözlenmektedir ve bilinmektedir” dedi.

 

TEDBİR AÇIKLAMASI

Önal, “Hastalığın ürkütücü düzeyde arttığı, klinik bulguların hastalığı desteklediği halde PCR testi pozitif olmayan hastaların yaşamlarını yitirdiklerinde kayıtlara covid 19 olarak geçirilmediği, bunun yerine viral pinomani, doğal ölüm ve bulaşıcı hastalık olarak geçtiği Türk Tabipleri Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde ifade edilmişti. Kırıkkale ili ve ilçelerimizde ise Covid 19 a bağlı vaka sayısı her geçen gün endişe verici düzeyde artmakta bunun sonucunda da şehrimizde bulunan hastanelerde yeni pandemi bölümlerinin açılmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle yeni Coronavirüs tedbirlerinin alınması, Pandeminin ilk başladığı günlerdeki kadar sıkı tedbirlerin yeniden hayata geçirilmesi, cadde, mahalle, sokak bazında bilgi verilerinin günü gününe basına yansıtılması, enfekte kişi sayısının, yoğun bakımda olan hasta sayısının ve hayatını kaybeden kişi sayısının gerçekçi verilerle takip edilmesi ve önlemlerin alınması oldukça gereklidir.

 

YOĞUN BAKIM SORUSU

Önümüzdeki günlerde eğitim–öğretim hayatının başlaması ile okullarda vaka sayılarında artış olma ihtimaline karşı gerekli önlemler şimdiden alınmalıdır. Kırıkkale ilimiz ve ilçelerimizdeki vaka sayısı ne kadardır? Kırıkkale ilimiz ve ilçelerimizde bugüne kadar kaç yer karantinaya alınmıştır? İl ve ilçelerimizde pandeminin başlangıcı olan Mart ve Temmuz ayı arasında vaka sayılarındaki artış ve azalış oranı nedir? Son günlerde Kırıkkale’de vaka sayısının hızlı bir şekilde artmasının nedenleri nedir? Kırıkkale’de sağlık bakanlığına bağlı hastaneler ve üniversite hastanelerinde Covid 19 tanısı konulmuş hastaların tedavilerinin yapılması amacıyla kaç yataklı yoğun bakım ünitesi ayrılmıştır?

 

TAKİP SORUSU

Yatakların ve ünitelerin doluluk oranı nedir? Açılmış olan pandemi bölümlerinde aylar itibariyle entübe durumunda kaç vaka bulunmaktadır? Tedavi süreci tamamlanmış ve normal yaşamına dönmüş olan taşıyıcı olarak tanımlanan kaç hasta bulunmaktadır? Taşıyıcı hastaların takip edilmesi yönünde bir çalışma var mıdır? Varsa nelerdir? İl ve ilçelerimizde Covid 19 nedeniyle kaç ölüm gerçekleşmiştir? Vaka sayılarındaki artış sebeplerinin araştırılarak, Kırıkkale ilimize özel koruyucu ve önleyici bir çalışma yapılacak mıdır?”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir