En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

TSO’da çalıştay yapıldı

Kırıkkale Silah OSB’de yer alacak firmalara kolaylık sağlaması ve rehberlik etmesi amacıyla TSO tarafından Savunma Sanayi Fizibilite Çalıştayı düzenlendi.
Bu haber 639 kere okunmuş. 20.01.2019 Pazar 13:27

Kırıkkale Silah OSB’de yer alacak firmalara kolaylık sağlaması ve rehberlik etmesi amacıyla TSO tarafından Savunma Sanayi Fizibilite Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda katılımcılara TSO çatısı altında kurulacak çok ortaklı yüksek sermayeli savunma sanayi firması ile ilgili bilgi verildi.

 

 

ÇALIŞTAY YAPILDI

Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yer alacak firmalara üretim, AR-GE, insan kaynakları, ihtiyaç analizi gibi konularda rehberlik etmesi ve kolaylık sağlaması amacıyla Kırıkkale TSO tarafından hazırlanan Savunma Sanayi Fizibilite Projesi çerçevesinde, Kırıkkale’de yer alan sanayicileri katılımı ile bir çalıştay gerçekleştirildi. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen çalıştayda finansmanı Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak olan proje ile ilgili katılımcılara bilgi veridi. TSO Meclis Başkanı Ömer Ayçiçek başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, bölgeye gelecek yatırımcılara öncülük edecek yüksek sermayeli bir savunma sanayi firması kurma projesini anlattı.

 

AÇIKLAMALAR OLDU

Silah OSB’de bulunan firmalarla rekabet etmeden, işbirliği ile daha büyük işler yapılmasına katkı sağlayacak olan firmanın amacının yüksek teknoloji ürünü malzemeler üretmek olacağını belirten Varlı, çatı kuruluşu Kırıkkale TSO olacak olan firmanın çok ortaklı bir yapısının bulunacağını ifade etti. Kurulacak firmanın üretim alanı, büyüklüğü, sermayesi gibi konulara yapılan çalıştaylarda karar verileceğine işaret eden Varlı, yol haritası çıkararak ihtiyaçların belirlenmesinin ardından sürecin hız kazanacağını vurguladı. ‘Savunma sanayi ile var olan bu şehirde sürekli geriye gidiş bizi fazlasıyla rahatsız ediyor’ şeklinde konuşan Varlı, Silah OSB’nin kendine özel, farklı imtiyazlara sahip bir teşvik alanına alınması için birçok girişimde bulunduklarını, son olarak konuyu kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a direkt aktarma imkanı bulmayı umduklarını söyledi. Katılımcıların fikirlerinin de alındığı çalıştayda sektör Analizi ve Proje Geliştirme uzmanı Hayri Tanrıverdi katılımcılara projeyle ilgili bir de sunum yaptı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir