En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Toplu sözleşme tamam

Bilindiği gibi Kamu işçilerinin ücretlerine 2021-2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam kararlaştırılmıştı.
Bu haber 301 kere okunmuş. 27.08.2021 Cuma 17:36

Bilindiği gibi Kamu işçilerinin ücretlerine 2021-2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam kararlaştırılmıştı. Çerçeve protokolünde ayrıca her kıdem yılı için 7 TL olmak üzere aylık ücretlerde bir artış sağlanmıştı. Birleştirilmiş Sosyal yardımlar ise 425 TL’den 500 TL’ye yükseltildi.

 

 

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Kamu Çerçeve protokolü çerçevesinde Hükümet ve Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile yürütülen müzakereler sonucu MKE işçilerinin diğer kazanımları aşağıdaki şekildedir. Yukarıda belirtilen ücret zamları uygulandıktan sonra MKE AŞ işçilerinin saat ücretlerine 0,30 TL zam yapıldı.MKEK işçilerinin cezalı Pazar olarak adlandırdıkları hafta tatiline denk gelmeyen Pazar günlerde çalışmalarda, 12 pazardan sonrakilerin zamlı ödenmesini düzenleyen madde değiştirilerek, 8. Pazardan itibaren %100 zamlı ücret ödenmesi sağlandı. Önceki dönem %75 zamlı ödenen fazla mesai ücretlerinin %80 zamlı ödenmesi kararlaştırıldı. Mevcut prim yönergesine göre tehlike priminden yararlanamayan kumlama, kaplama, fosfatlama, kurşun dökümü, suhane bölümü, sıvı çelik ve yüksek gerilim işlerinde çalışan üyelerimize fiilen çalıştıkları gün başına saatlik ücretlerinin %7,5’i oranında prim ödenmesi kararlaştırıldı. İşten ayrılacak veya emekli olacak MKE A.Ş işçilerinin kıdem tazminatlarının 40 gün üzerinden hesaplanmasına karar verildi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Kamu çerçeve protokolünde sağlanan kazanımların yanında, Sendikamızın TÜHİS ve MKE A.Ş. işverenliği ile yürüttüğü müzakereler sayesinde başka önemli kazanımlar da sağlandı.  Özellikle doğum ve evlenme izinlerini düzenleyen maddeler değiştirilmiş ve uygulamada yaşanan mağduriyetler giderilmiş ve izin haklarının tamamının kullanılmasının önündeki engeller kaldırıldı.Kamu çerçeve protokolü anlaşmasında da öbenli katkıları olan Türk- İş Genel Sekreteri ve Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın yoğun çabaları ve yönlendirmeleri ile yürüttüğü müzakereler sonucunda MKE AŞ işçilerinin kamu kesimi işçileri arasındaki ayrıcalıklı konumunun devamı sağlandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir