Temsili duruşma yaptılar

DURUÅžMA YAPILDI
Kırıkkale’deki Hasan Ali Yücel İlköÄŸretim okulu 3'üncü sınıf öÄŸrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kırıkkale Adliyesi'ni ziyaret etti. Kırıkkale Cumhuriyet BaÅŸsavcısı ve Kırıkkale Baro BaÅŸkanının koltuÄŸuna oturan ilkokul öÄŸrencileri, daha sonra çocuk mahkemesini ziyaret etti. Cübbe giyip duruÅŸma salonuna giren öÄŸrenciler, savcı, hakim, avukatlar, ÅŸüpheli sıfatıyla temsili olarak duruÅŸma yaptı.
23 NİSAN UYGULAMASI
23 Nisanda farklı bir uygulama yapmak istediklerinin belirten sınıf öÄŸretmeni Emre Delice, "Derslerde çocuklarımıza hangi mesleÄŸi yapacaklarını sorduk onlarda avukat, hakim, savcı, olmak istediklerini ifade ettiler, bizlerde adliye ile görüÅŸerek temsili bir mahkeme kurulmasını istedik. BaÅŸsavcılık talebimizi kabul etti, öÄŸrencilerimiz de ilerde yapmayı düÅŸündükleri meslekle ilgili birebir mahkemeye çıkarak mahkemeyi yönettiler" dedi.
BİLGİ VERİLDİ
Kırıkkale Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mehmet Ayaz ise, "Çocuklarımızın avukatlık, hakimlik, savcılık mesleÄŸine ilgi duyması için böyle bir mahkeme kurguladık. Çocuklar çokta eÄŸlendiler, zaman zaman okullardan çocuklarımız geldiÄŸinde böyle duruÅŸmalar yaptırıyoruz. Çocuklarımızın da hoÅŸlarına gidiyor, diÄŸer okullarımızdan da öÄŸrencilerimiz geldiÄŸinde bizde öÄŸrencilerimize adalet ve hukuku öÄŸretmek, onların nezdinde ilgisini alakasını artırmak için çalışmalarımız elbette olacaktır" dedi.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir






