En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Savunma zirvesi

Özel Eğitim sektörünün önemli isimlerinden ABC Dershanelerinin öncülüğünde Makine Teknolojileri Zirvesinin 2.si düzenlendi.
Bu haber 101 kere okunmuş. 24.12.2023 Pazar 17:55

ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

ABC organize ettiği zirve ile sanayi alanında önemli isimleri bir araya getirdi, ülkenin sanayi teknolojileri alındı. Özel Eğitim kurumlarının önemli isimlerinden ABC Dershaneleri tarafıından ikincisi organize edilen Makine Teknolojileri Zirvesi, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’ın yanı sıra ASELSAN, HAVELSAN, MKE ile Sinerji temsilcileri katılmıştı. Bakan Yardımcısı Alpay, İl Müftülüğü Konferans Salonu'ndaki programda, teknolojik gelişmenin ana unsuru ve motorunun, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de savunma ve havacılık sanayisi olduğunu belirtti. Alpay, 2004 yılının savunma sanayisi açısından bir milat olduğunu ifade ederek, ülkede savunma ve havacılık alanında kaydedilen gelişmelere dikkati çekmişti.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Vali Mehmet Makas da ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine gençlerin yükselteceğini, bunun da savunma sanayisini geliştirmekle olacağını belirtti. “Ülkenin büyümesi Savunma Sanayi İle gerçekleşir. Türkiye bunu yapılan atılımlarla dost ve düşmana gösterdi.” Sözleriyle savunma sanayinin önemine dikkat çekmişti. Konuşmaların ardından ASELSAN, HAVELSAN ve MKE AŞ'nin yapısı ve ürünleriyle ilgili bilgi verildiği 2. Makine Teknolojileri Zirvesin Programına, Garnizon Komutan Vekili Bakım Albay Tolga Topbaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, firma temsilcileri, üniversite ve lise öğrencileri katılmıştı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir