En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Protokol yapıldı

Kamu ve özel sektördeki çok sayıda kurum ve kuruluşla ülkemize değer katan proje bazlı iş birlikleri yapan Kırıkkale Üniversitesi, Mühimmat Komutanlığı ile Eğitim İş Birliği Protokolü imzaladı.
Bu haber 51 kere okunmuş. 20.03.2024 Çarsamba 18:30

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Protokol imza töreni öncesinde Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmuş’u makamında ağırladı. Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan protokol imza törenine Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmuş, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Çalın, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Kurnaz, Personel Üsteğmen Emrah Ergüven ve öğretim üyeleri katıldı.

 

BİLGİLER VERİLDİ

İş birliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Mühimmat Komutanlığı ülkemiz için önemli bir birliğimiz. Bizim için önemi de birlikte çalışıyor olmamız. Üniversitelerin çevresine yönelik sorunlara çözüm bulmaları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile iş birliği içinde olmaları gerekiyor. Çevremizde ihtiyaç olan her alana bizim Üniversite olarak dokunmamız gerekiyor. 5 yılda bitirdiğimiz 2 projemiz var. Projeleri bitirir bitirmez yeni projelere yönelmeliyiz. Kurumlar arası birliktelik önemli. Bugün yabancı dil eğitimine yönelik yapacağımız protokolde de sosyal alana girmiş olacağız. Protokolümüzün her iki taraf adına da hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

 

KIRIKKALE AÇIKLAMASI

Protokolün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmuş, “Kırıkkale şehrimize baktığımız zaman burasının bir mühimmat şehri olduğunu görmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından İstanbul’daki fabrikalardan üretim tekniklerinin ve tesislerin şehrimize aktarılmasıyla şehrimiz gelişmeye başlamıştır. Ülkemize ve kurumlarımıza katkı sunacak konular başta olmak üzere Sayın Rektör Hocamla sürekli iletişim halindeyiz. Buraya her geldiğimde kendimi çok şanslı hissediyorum. Saygıyla ve güler yüzle karşılanıyoruz. Bundan dolayı Rektör Hocam nezdinde tüm personele teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

 

PERSONEL EĞİTİLECEK

İki kurum arasında bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmaların görüşüldüğü toplantı sonrasında Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında komutanlık kadro ve kuruluşunda görevli personelin Üniversitede yabancı dil eğitimleri alması ve kurs faaliyetlerinden yararlanması, kursiyerlerin teorik dil yeteneklerinin geliştirilmesine ek olarak konuşma, yazma, okuma ve dinleme olmak üzere dört temel dil becerisinin de geliştirilmesi amaçlanıyor. Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir