En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Önal tepki gösterdi

Kırıkkale CHP Mileltvekili Ahmet Önal açıklamada bulundu.Önal, "Tüm Türkiye’de toplumsal bir sorun olan işsizlik ne yazık ki Kırıkkale’mizi ve...
Bu haber 729 kere okunmuş. 16.01.2019 Çarsamba 09:11

Kırıkkale CHP Mileltvekili Ahmet Önal açıklamada bulundu.Önal, "Tüm Türkiye’de toplumsal bir sorun olan işsizlik ne yazık ki Kırıkkale’mizi ve Kırıkkaleli gençlerimizi de kıskacına almış durumda halk yoksul, halk perişan fakat saray efradı bu durumdan haberdar değil maalesef. İlimizde üretim yok.

 

İŞE ALIM AÇIKLAMASI

Önal, "Üretim olan MKE’mize de sahip çıkılmamakta. Gençlerimiz okuldan mezun olduktan sonra boşta kalmakta ve geleceğe dair hayal bile kurmamaktalar.  Enerjilerini boşaltabilecekleri alanlar yok, çalışma yaşamında, sporda, sanatta çok gerilerdeyiz. Gençlerimiz işsizlik nedeniyle adeta pimi çekilmiş patlama hazır bomba gibi. İktidar yetkilileri ise her şeyi görmezden geliyor. Adeta kendi ürettikleri pembe tablonun içinde yaşıyorlar. İşsiz ve uğraşsız  olan gençlerimiz uyuşturucu batağına sürüklenmektedir. Son günlerde ilimizde de bu konu üzerinde yoğunlukla durulduğunu basın ve medyada takip etmekteyiz. ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından toplantılar düzenlenmektedir. Çözümler aranmaktadır. Oysa ki  çözüm bellidir gençlerin iş sahibi olmalarıdır. İşkur  kapılarında kısa süreli işlerde çalışmak zorunda bırakılmamalıdırlar. Evlerine ekmek – aş götürmek isteyen vatandaşlarımızın tek umut kapısı  İşkur’un kısa adı (TYP) olan Toplum Yararına Programlar olmuştur” dedi.

 

KONUYU GÜNDEME TAŞIDI

"6 ve 9 ay gibi kısa bir süre için  çalışılacak işlere  binlerce insan müracaat etmektedir. Fakat şahıslardan gelen şikayetler toplumu ve toplum vicdanını rahatsız etmektedir. İktidar yetkilileri bu programa yapılan başvurularda adaletsizlik, haksızlık  yapmaktadırlar, kul hakkı yemektedirler. Eşit koşullarda müracaat eden vatandaşlarımız ne yazık ki eşit koşullarda değerlendirmeye alınmamaktadır. İktidar yetkili kurum ve kuruluşlarının yandaşları, üyeleri, yakın ve akrabalarından yana tutumlar sergilenmekte önceden hazırlanan AKP teşkilatlarının listeleri ile alımlar yapılmaktadır. Bizde bu konuda gelen şikayetleri hem TBMM gündemine taşımayı hem de  basında dile getirmeyi zorunlu gördük. Bu sebeple TBMM’de vermiş olduğum araştırma önergesi ekte yer almaktadır.''dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir