En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Nevruz kutlaması

Kırıkkale'de hava muhalefeti sebebiyle kapalı salonda yapılan Nevruz bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.
Bu haber 54 kere okunmuş. 21.03.2024 Perşembe 19:47

SALONDA KUTLAMA YAPILDI

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz, Kırıkkale'de hava muhalefeti sebebiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda kutlandı. Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlama etkinliği, Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği marşlar ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Ustalar topluluğu tarafından da çeşitli yöresel şarkılar söylendi. Protokol üyeleri ile öğrencilerin yumurta tokuşturması ise renkli görüntülere sahne oldu.

 

BİRLİK VE BERABERLİK İŞARETİ

Vali Mehmet Makas, Nevruz bayramının tüm Türkiye'de kutlandığını belirterek, " Hepimizin inancında, imanında öldükten sonra diriliş var. Dirilişin tabiattaki karşılığı Nevruz Bayramı'mız kutlu olsun. Yeni baharın vatanımıza, milletimize, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum.” dedi. Makas, Nevruz Bayramının Orta Asya’dan gelen bir Türk Bayramı olduğuna değinerek,” Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle Nevruz Bayramı’nın aslında Orta Asya'da kutlanan bir Türk Bayramı olduğunu, dolayısıyla birlik ve beraberliğe işaret etmesi gerektiğini hep beraber idrak ettik.”

 

HERKES KUTLUYOR

Bundan 20-30 yıl önce 'Nevruz' denildiği zaman devlet tüm tedbirlerini alıyordu. Bölücü terör örgütlerinin sanki nemalandığı farklı bir eğlence gibi gösterilip sloganlar atılan korktuğumuz bir bayramdı. Halbuki Türk'ü ile Kürt'ü ile Laz'ı ile Çerkeş'i ile basubadelmevtin kutlanması gereken bir bayram olduğunu Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeniden idrak ettik. Bugün tüm Türkiye'de kutlanıyor. Türk Bayramı olarak hep beraber kutlamaya başladık. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Çünkü tüm insanlığa yeniden dirilişi, yeniden doğuşu anlatmaktadır. Ben de bu duygu ve düşüncelerle hem ramazan ayınızı, hem de bayramınızı kutluyorum.” diyerek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Nevruz kutlamalarına Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir