En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mobil müze geldi

Tarihi bir destanın yazıldığı ve düşmanlara vatan toprağının geçilmez kılındığı yer olan Çanakkale ruhunun günümüzde yaşatılması amacıyla mobil müze halka açıldı.
Bu haber 764 kere okunmuş. 03.02.2021 Çarsamba 17:07

MÜZE GELDİ

Çanakkale Savaşları dönemine ait materyaller ve dijital gösterilerin sunulduğu ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ Kırıkkale’de ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca oluşturulan ve “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle Çanakkale’den yola çıkan mobil müze Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu. Çanakkale Savaşları dönemine ait materyallerin sergilendiği mobil müzede belgesel, sunum ve multivizyon gösterimleri de yer aldı. Mobil müzeyi ziyaret etmek isteyen vatandaşların girişte görevlilerce ateşi ölçüldü.

 

İLGİ YÜKSEK OLDU

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkıları ile 7'den 77'ye herkese kapılarını açanve içerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, çeşitli görsel meteryallerin ve videoların izletildiği ekranlarda Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergilendiği bir bölüm ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale savaşları Mobil Müzesi Çanakkale ruhunu tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlamak amacı ile vatandaşların hizmetine açıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir