En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Minik dağcı da yürüdü

KIRIKKALE Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün lisanslı küçük dağcısı 9 yaşındaki Sevim Eser Ankara-Ayaş ilçe sınırları içindeki “Çanıllı Kanyonunu“ 15 kişilik deneyimli dağcı grubuyla birlikte baştan başa başarıyla geçmeyi başardı.
Bu haber 753 kere okunmuş. 16.08.2018 Perşembe 19:54

MİNİK DAĞCININ BAŞARISI
Kırıkkale Mustafa Necati İlkokulu 3’ncü sınıf öğrencisi Sevim Eser, 18 kilometre uzunluğundaki Ayaş Çanıllı Kanyonunu keşif grubuyla birlikte 8 saatlik uzun bir yürüyüş sonrası geçti. Yağmurdede köyünden başlayan bu heyecan dolu yolculuk, kanyonun bittiği nokta olan İlhan köyünde noktalandı. Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun, yürüyüşle ilgili bilgi verirken, “Yürüyüş, önce İlhan Çayı’nın sol kenarından yabani erik, söğüt, yabani armut, ahlât, böğürtlen, karamık gibi doğal bitki örtülerinin de yer aldığı parkurda başladı. 3 kilometre boyunca süren bu yürüyüşte yol demir korkuluklu ve ağaçtan basamakları çürümüş eski bir köprüyle kesişti.

 

17 DERE GEÇTİLER

Köprüden geçiş çok tehlikeliydi. Biz bu riski almadan suyla ilk tanışmamızı yapıp derenin içinden karşı parkura geçişi sağladık. Artık İlhan Çayı, kenardan yürümemize pek izin vermiyordu. Sık sık dere geçişlerine maruz kalıyorduk. Parkur sonlandığında tam 17 dere geçişi yapmıştık. Bu geçişler genç dağcılarımız Zübeyir Şahin (12) ve Sevim Eser’i (9) pek mutlu ederken diğer ekibi de yaz sıcağında serinletiyordu. Ayrıca parkurun bazı bölümlerinde yer alan ağaç kümeleri ekibimize doğal klima vazifesi görüyordu” dedi.

 

ÖZEL BİR YÜRÜYÜŞ
Altun, pek çok ilklerin yaşandığı bu özel yürüyüşle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm öğretmen ve öğrencilere örnek olacak özveriyle Kale Dağcılık ekibiyle ilk yürüyüşünü gerçekleştiren Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’ye teşekkürlerimi iletirim. Sadece Kırıkkale’ye değil, tüm Türkiye’ye örnek olacak başarıya imza atan, Çanıllı Kanyonunu baştanbaşa geçme başarısını gösteren küçük dağcımız 12 yaşındaki Zübeyir Şahin ile en büyük alkışı hak eden en küçük dağcımız 9 yaşındaki Sevim Eser’i bu örnek davranışı karşısında kutluyor ve tebrik ediyorum. Böylece bu küçük dağcılar, bu zor yürüyüşlerin de herkes tarafından yapabileceğini tüm dünyaya haykırmış oluyorlardı.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir