En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Milletten bekliyorlar

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vergun son gelişmeler ve virüs konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Bu haber 4111 kere okunmuş. 14.04.2020 Salı 20:20

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi Kırıkkale İl Genel Başkanı Faruk Vurgun, yaptığı basın açıklamasında millet adına iktidara seslendi. Zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde millet adına Cumhurbaşkanı ve ekibine seslenen Vurgun, “Bu aziz millet, bugüne kadar üzerine düşen ne varsa yerine getirdi. Canı, malı neyi varsa, ihtiyaç duyulduğunda hep devletinin yanında oldu, devletinin yardımına koştu. Şimdi fedakârlık sırası sizde! Artık millet sizden fedakârlık bekliyor. Peki siz ne yaptınız? ‘Biz bize yeteriz’ diyerek kampanya başlatıp millete IBAN numarası verdiniz. Kusura bakmayın, ‘biz bize yeteriz’ dediniz; lakin bilin ki artık ‘biz size yetemiyoruz!’ ‘Millet size yetemiyor!’” ifadelerini kullandı.

 

İKTİDARA ELEŞTİRİLER YAPTI

İktidarın politikalarını anlamakta zorluk çektiğini söyleyen Vurgun, “Bu şartlarda devlet, bugün milletinin yanında olmayacaksa, ne zaman olacak! Her meselede millet göreve çağrılacaksa, iktidara ne ihtiyaç var! Bu nasıl bir devlet anlayışı, bu nasıl bir destek anlayışı! Şimdi size soruyorum; küçük bir çay ocağı işleterek, evine ekmek götüren insanımız, yaklaşık bir aydır ne haldedir, biliyor musunuz? Siz evlerinizde sıcak çayınızı yudumlarken, hiç bu insanlar aklınıza geliyor mu? Sokakta simit satarak çoluğunun çocuğunun rızkını çıkarmaya gayret eden gariban, elektrik, su, doğalgaz faturalarını nasıl ödeyecek hiç gözünüzün önüne geliyor mu? İşçi çıkarması yasaklanan esnaf, küçük işletmeler çalışanların ücretlerini, faturalarını ve borçlarını nasıl ödeyecek, hiç düşündünüz mü?” diye sordu.

 

REÇETE AÇIKLAMASI

Vurgun, ülkemizin geleceği için millet adına iktidara 14 maddelik bir çağrıda bulundu. Vurgun’un iktidara sunduğu reçetede şu ifadeler yer aldı:

1. Bu kriz, bir halk sağlığı krizi olarak ortaya çıkmışsa da, ekonomik ve sosyal yönü çok ağırlıklı olan bir krizdir. Bu sebeple meseleyi çok boyutlu ele alıp, aklıselim ile bir Halk Sağlığı ve Ulusal Ekonomi Programı hazırlayıp daha fazla zaman kaybetmeden hayata geçirin.

2. Bilmelisiniz ki, yaşanan bu büyük kriz ancak birlik, beraberlik ve akl-ı selimle atlatılabilir. Bu sebeple lütfen ülkede barış ve huzur ortamını temin edecek bir dil ve üslup kullanınız. Asla unutmayınız ki birlik ve beraberliğin inşasında en önemli sorumluluk bizzat iktidarındır, yani sizindir.

3. Lütfen israfı artık durdurun. Çünkü zaman itibar kazanma zamanı değil, milletin derdine çare bulma zamanıdır. Kamunun elindeki tüm imkân ve kaynakları, bu süreçte, sadece milletin ihtiyaçları için seferber edin. Çünkü devlet, sadece milleti için vardır.

4. Kriz yönetimleri ancak ehil insanlar eliyle yapılırsa başarılı olur. Bu sebeple görevlendirmelerde torpil ve iltiması değil, ehliyet ve liyakati esas alın.

5. Ülkede diyalog ortamını bir an önce oluşturun; muhalefeti itelemeyin, bir kere olsun kucaklamayı deneyin. Çifte standart değil adalet ile hareket edin.

6. Üstünlük ve kibir tavrından vazgeçin. Tevazu sahibi olun. Görevi üstlendiğiniz yılları hatırlayın; baskı ve tahakkümü değil, insan hakları ve hürriyeti önemsediğinizi gösterin.

7. Kriz ortamını siyasi fırsata çevirme çabasına girmeyin, fırsatçılığa müsaade etmeyin. Bu mücadeleyi sulandıracak her türlü yanlış tutum ve eylemden uzak durun.

8. Verdiğiniz IBAN numarasını geri çekin, siz IBAN numarası isteyin. Bu süreçte kimsenin aç ve açıkta kalmayacağının umudu olun.

9. ‘Biz bize yeteriz’ kampanyasını sürdürmekte kararlıysanız toplanan yardımların yönetimi ve denetimi için, özel bir ‘fon yönetimi’ oluşturun. Bu fonun yönetiminde TBMM’de temsil edilen tüm partilerden birer temsilci de bulundurun. Böyle bir adım, kampanyaya olan güveni arttırmakla kalmayacak, göreceksiniz, birlik ve beraberliğimizi de pekiştirecektir.

10. Belediyeler seçimle işbaşına gelmiş, halka en yakın kurumlardır. Belediyelerle kampanya yarışına girmek, onların hesabına bloke koymak yerine, mağdur olan vatandaşlarımıza en hızlı ve en kapsamlı şekilde ulaşmak için çaba harcayın. Merkezi yönetim ile belediyelerin çatışmasını değil, eş güdüm halinde çalışmasını sağlayın.

11. ‘Evdeyim ama açım’ diyen insanlara, devletin sopasını değil, şefkat ve merhamet elini uzatın. Böyle bir dönemde bu milletin görmek isteyeceği en son şey baskı ve tehdittir. Bilin ki millet böyle uygulamaları asla unutmaz.

12. Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarını Hazine Bakanlığı’nca karşılayın.  Çiftçilerin borçlarını tümüyle yeniden yapılandırın. Başta çiftçi ve besiciler olmak üzere, küçük ve orta boy işletmelere faizsiz ve uzun vadeli kredi imkânı getirin. Çiftçinin girdilerindeki (tohum, mazot, gübre vs.) vergileri bütünüyle kaldırın.

13. Ülkenin zor duruma düşen stratejik müesseselerinin, yabancılara peşkeş çekilmesine asla fırsat vermeyin.

14. İşsizlik Fonu’nu bugünler için saklamış olmanız icap ederdi. Bu fonu, kimsenin işsiz kalmayacağının garantisi olarak hayata geçirin. Bu ülkenin her bir vatandaşına ayrım yapmaksızın, bin TL ‘karşılıksız nakdi destek’ verin.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir