En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mera ıslah ediliyor

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şubesi tarafından yürütülen "Büyükyağlı Köyü Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında önemli gelişmeler yaşanıyor.
Bu haber 23 kere okunmuş. 21.04.2024 Pazar 18:07

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Proje ile Büyükyağlı Köyü sınırlarında bulunan 1.682 da yüzölçümlü mera alanının 500 dekarlık kısmında 2023 yılında karışık yem bitkisi ekimi gerçekleştirildi. İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve teknik personelleri tarafından ekilen alanlarda mera bitkilerinin topraktan çıkışları ve fizyolojik gelişmeleri yerinde incelendi. Bu incelemeler sonucunda projede şu ana kadar olumlu gelişmeler gözlemlendi.

 

FAYDASI ÇOK OLACAK

Düşük verimli mera alanlarını daha verimli hale getirmek. Düzensiz yapılan otlatmayı sisteme kavuşturmak. Meralardaki ot verimini artırarak kaba yem ihtiyacını karşılamak. Hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini artırmak. Çiftçilerin gelirlerini yükseltmek. Bölgedeki tarımsal üretime katkıda bulunmak. Meraların korunması ve geliştirilmesi.”

 

KONTROLLER YAPILIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu proje ile meralarımızın daha verimli hale gelmesini ve bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin gelişmesini amaçlıyoruz. Ayrıca, projemiz sayesinde çiftçilerimizin gelirlerini de artırmayı hedefliyoruz." Ateş, proje kapsamında çalışmaların devam edeceğini ve ekim yapılan alanlarda düzenli olarak kontrollerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

 

ÖNEMLİ BİR UMUT IŞIĞI

Büyükyağlı Köyü Mera Islah ve Amenajman Projesi, bölgedeki hayvancılık ve tarım sektörleri için önemli bir umut ışığı olmaya devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte meralardaki verim artışı ve düzenli otlatma sistemi sayesinde bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin daha da gelişmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi bekleniyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir