En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Meclisler ne durumda

Son yapılan yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye’de bir çok yerde olduğu gibi Kırıkkale’de de belediye meclislerinde durum karışık. Muhalefetin eli son seçimde biraz güçlendi.
Bu haber 449 kere okunmuş. 20.05.2019 Pazartesi 11:45

İLGİNÇ BİR DURUM

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye’de bir çok yerde olduğu gibi Kırıkkale’de de belediye meclislerinde durum karıştı. Muhalefet son seçimde biraz daha güçlendi. Çoğunluk kimi yerde muhalefete kaydı. Bir çok yerde seçimi kazanan aday meclis üyesi yeterince çıkmadığı için sıkıntı yaşıyor. Kırıkkale’de de kimi ilçelerde ve il merkezinde durum hemen hemen aynı. Başkanlar bu soruna çözüm olarak muhalefetten bazı isimleri transfer etmeyi deniyor.

 

MUHALEFET KAZANDI

Bazı ilçelerde transferler yapıldı bile. Bazı birlik oylamalarında seçimi kazanan başkanın muhalefete karşı yenik düştüğü gözleniyor. Örneğin Kırıkkale Belediye Meclisi’nde bu durum net bir şekilde görüldü. Belediyeler Birliği için yapılan seçimi muhalefet kazandı. Hatta muhalefet iktidar üyelerinden oy bile alarak kazandı. Meclisteki çoğunluk durumuna bakarak bundan sonraki oylamaların ve önergelerin durumu tartışma konusu olacak gibi görünüyor. 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir