En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mart ayına hazır

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında yapımı devam ulaşım, yürüyüş, bisiklet yolu ile kamp alanında incelemelerde bulundu.
Bu haber 663 kere okunmuş. 17.02.2020 Pazartesi 12:45

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kızılırmak nehri üzerinde 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Çeşnigir Köprüsü Kırıkkale'nin turizm merkezi olacak. Kırıkkale Valiliği, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy'de bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Karakeçili ilçesindeki Osmanlı döneminden Eski Tunç Çağı'na kadar 4 kültür katmanına dair kalıntılar tespit edilen Büklükale Ören Yeri'nin turizme kazandırılması için hazırlanan "Çeşnigir Kanyonu Projesi"nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

EŞSİZ MANZARASI VAR

Bu kapsamda Vali Yunus Sezer, Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında ulaşım, yürüyüş ve bisiklet yolu olarak yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Sezer, beraberindeki heyet ile birlikte daha sonra yapım çalışmaları devam eden seyir terasları ve vitamin kafelerde incelemelerde bulundu. Büyük özverili çalışmaların sergilendiği bölgede Seyir Terası ise eşsiz bir manzaranın keyfini sunuyor.

 

6 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU

Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Valimiz Yunus Sezer " Çevre düzenlemesi, seyir terası ve vitamin kafeleri tamamlanan alanda, 6 km bisiklet ve yürüme alanı, yeni seyir terasları ve piknik alanlarının da tamamlanmasıyla; Çeşnigir, ilimizin değerlerinin ön plana çıkarılması, turizm ve tanıtımı için son derece önemli bir yer olacak. Mart ayında bitirilmesi planlanan Çeşnigir Kanyonunda çalışmalar hızla devam ediyor” dedi.

 

DOĞAYLA İÇ İÇE OLACAK

Proje kapsamında, Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait tarihi köprü, Kızılırmak'ın doğal güzelliği ve bölgenin tarihi zenginliğiyle birlikte kentin turizm merkezi haline getirilecek. Vali Yunus Sezer, projeyle vatandaşlara doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulmasının amaçlandığını belirtti. Sezer, tamamen Kırıkkale’de yapılan 15 kişi kapasiteli ve güneş enerjisi ile çalışacak olan gezi teknesinin de ırmak üzerinde seyahat için önem arz ettiğini belirtti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir