En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Listeler askıya çıktı

Mart ayı içerisinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Yüksek Seçim Kurulunun belirlemiş olduğu...
Bu haber 130 kere okunmuş. 03.01.2024 Çarsamba 19:17

Mart ayı içerisinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Yüksek Seçim Kurulunun belirlemiş olduğu 90 günlük seçim takvimi işlemeye devam ederken, seçmen listeleri bugün itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkacak.

 

 

LİSTELER ASKIYA ÇIKTI

Kırıkkale’de olduğu gibi ülke genelinde merakla beklenen yerel yönetimler seçimleri için geri sayım sürüyor. YSK’nın belirlediği 90 günlük seçim takvimi doğrultusunda Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri bugün itibariyle askıya çıkıyor. Kırıkkale Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimi için 1 Ocak 2024'te başlayacak seçim takviminde, muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak 2024 Perşembe saat 08.00'de askıya çıkarılacak ve 17 Ocak 2024 Çarşamba saat 17.00'de askıdan indirilecek.

 

KAYDINIZI KONTROL EDİN

Diğer taraftan YSK tarafından, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulunun 14.12.2023 ve 2023/1557 sayılı kararı ile yurt içinde yaşayan vatandaşların seçim döneminde ve seçim dönemi dışında bilgilendirilmesi ve farkındalığın artırılmasının sağlanması amacıyla afişler hazırlandı. Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede “Seçmen Kütüğüne kayıtlı değilseniz ya da seçmen kaydınızı güncellemek istiyorsanız, 04/01/2024 - 17/01/2024 tarihleri arasında önce nüfus müdürlüklerine daha sonra onaylı adres beyan formunun bir örneğini ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına bizzat teslim edebilir ya da nüfus müdürlüğünce gönderilmesini talep edebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

 

MUHTARLIĞA BAŞVURU

Ortopedik ve görme engelli seçmenler ile 75 yaş ve üzeri seçmenlerin oylarını binaların giriş katında kullanmaları sağlanmaya devam edileceği bildirildi. Seçmen kütüğünde engelli seçmen olarak kayıtlı olmayanlar, askı süresi içinde (4 Ocak 2024 - 17 Ocak 2024) www.ysk.gov.tr adresinden temin edecekleri engelli beyan formu ile bizzat veya bir yakını tarafından bağlı olduğu yer ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurabilecek.

 

SEYYAR SANDIK KONUSU

İl ve ilçe merkezlerinde ikamet etmekte olup, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin, askı süresi içinde (4 Ocak 2024 -17 Ocak 2024) "engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu" veya "hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu" ibaresinin bulunduğu sağlık raporu ve talep formu ile bir yakını tarafından başvuru işlemi yapılabilecek.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir