En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Lezzet Mantar Projesi

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve KOP Bölge Kalkınma İdaresine sunularak destek alan, “Karanlıktan Aydınlığa Çıkan Lezzet Mantar Projesi” tamamlandı.
Bu haber 401 kere okunmuş. 12.12.2019 Perşembe 09:48

ÜRETİM TESİSİ TAHSİSİ YAPILDI

Kırıkkale genelinde mantar yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve çiftçimize alternatif ürünler ile ek gelir imkanı sunulması amacıyla başlayan proje, 26 Çiftçiye mantar yetiştiriciliği kursu verildi. Kurs sonunda da iki üreticimize çadır mantar üretim tesisi tahsis edildi. Üreticilerimizden birine kültür mantarı üretim tesisi, diğerine ise istridye mantarı üretim tesisi tahsisi yapıldı.

 

DEVAM EDİYORUZ

Proje sonuçlarını değerlendiren ve tahsis edilen tesislerde incelemelerde bulunan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; mantar yetiştiriciliğinin önemli bir gelir kaynağı olduğuna vurgu yaptı. İncelemeleri sırasında hibe alan üreticilerimizin işletmelerini büyütme yönündeki düşüncelerini de dile getirdiklerine değinen Yılmaz, “ sorun, eksiklik yada ihtiyaçların doğru tespiti, çözüm odaklı projelendirme ve planlı çalışma ile bir projemiz daha başarıya ulaştı. KOP Bölge Kalkınma İdaresi başta olmak üzere, tüm imkanlardan en verimli şekilde yararlanmamızı sağlayabilmek için yakın zamanda hibe sözleşmesini imzaladığımız projelerimizin yanı sıra, 2020 yılı için planladığımız projelerimizde hazır. İlimiz tarımı için çalışmalarımıza hız kesmeksizin devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir