En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kurumlar harekete geçiyor

Kırıkkale’de bir süre önce dershane fırsatçılığına yönelik haberimiz yankı uyandırdı. Haber üzerine Valilik ve Milli eğitim’in harekete geçtiği öğrenildi.
Bu haber 593 kere okunmuş. 27.05.2019 Pazartesi 11:53

ÜÇKAĞIT YÖNTEMİ

Kırıkkale’de dershanecilik yapan ancak bunu bir üçkağıt yöntemi ile “eğitim merkezi” ve şimdi de “kişisel gelişim” kursu adıyla sürdüren, her kapatma yöntemine başka bir isim bularak yoluna devam eden “merdiven altı” dershaneler için Valilik ve Milli Eğitim’in harekete geçtiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak bir süre önce yayınladığımız haber üzerine inceleme başlatılıyor olduğu haberi geldi.

 

YASAĞI ÇİĞNİYORLAR

Dershane yasaklandığı için başka başka isimlerle yollarına devam eden merdiven altı sahte kuruluşların şimdi de “eğitim merkezi” adı yasaklanınca, şimdi de “kişisel gelişim kursu” adıyla dershanecilik yapmaya ve yasağı bu şekilde delmeye çalıştıkları bildiriliyor. Her bir kurs sadece bir dersten eğitim verecek olmasına rağmen, kursların böyle yaptıklarını beyan edip, her dersten güya eğitim verdikleri ve yasağı çiğnemeye devam ettikleri konuşuluyor. Hatta bu konuda denetlemeye gelen müfettişlere açıkça yalan söylendiği veya öğretmenlerle personele yalan söyletildiği kaydediliyor.

 

MEYHANECİ BİLE VAR

Üstelik bunu da fahiş bir fiyata yapıyorlar. Dershane ücretlerinin 4 ila 6 bin lira arasında değiştiği söyleniyor. Para bu kadar yüksek olunca bu işi eğitimle hiç alakası olmayanların da yaptığı ifade ediliyor. Kırıkkale’de köklü eğitim kurumlarının yanı sıra daha önce meyhanecilik, lokantacılık ve benzer işler yapanların da bu sektörde eğitim adı altında para kazanmaya çalıştığı vurgulanıyor.

 

SİGARA BİLE İÇİLİYOR

Hatta, Kırıkkale’de fiyatlar yüksek olunca şehir dışında çakma ve merdiven altı bir çok sahte şirketin Kırıkkale’de fahiş fiyatla para kazanmak için dershane atığı belirtiliyor. Buralarda yasaklara da hiç riayet edilmediğinin altı çiziliyor. Örneğin sigara konusunda örnek olması gereken yönetici ve öğretmenlerin sigara alanı bile oluşturulmadan dershane içinde, kantinlerde veya dershane önünde öğrencilerin yanında ve gözü önünde sigara içtiklerinden bahsediliyor.

 

CİMER’E ŞİKAYETLER VAR

Tamamen usulsüz olan ve gerçekten merdiven altı bir görüntüye sahip bulunan bahse geçen yerlere bir an önce müdahale edilmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Bu konuda vatandaşların Cimer’e de bir çok şikayette bulunduğu ifade ediliyor. Bu tür kaçak görüntüsü veren yerlerin bir an önce kapatılması isteniyor. Aksi durumda şikayetlerin artacağı ve bunun da ciddi sıkıntılara yol açacağı söyleniyor. 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir