En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kur'a çekimi yapıldı

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilecek 100 kişinin kurası çekildi.
Bu haber 771 kere okunmuş. 12.07.2018 Perşembe 13:38

KUR'A ÇEKİLDİ

İşsizliğin azaltılması, istihdamında zorluk çekilenlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Programı kapsamında 100 kişi istihdam edilecek. İŞKUR İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, 50 kişilik Park ve Bahçeler Müdürlüğüne, 50 Kişilik Fen İşleri Müdürlüğünde 6 ay süre ile çalışacak 100 kişiyi belirlemek üzere noter huzurunda kura çekildi.

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), typ’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla sosyal yardım bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak

 

BİLGİLER VERİLDİ

İŞKUR tarafından düzenlenen TYP dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz, 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz. Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz. Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz. Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz. Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir