En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Külliyede kutlama

Kadir Gecesi nedeniyle Kırıkkale’de bulunan İslami Değerler Külliyesi yönetimi tarafından düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Bu haber 41 kere okunmuş. 07.04.2024 Pazar 21:26

KANDİL KUTLAMASI

Gözyaşlarının sel olduğu ziyarette mukaddes emanetlere dokunmanın mutluluğu yaşandı. İlk kez bu denli geniş kapsamlı düzenlenen sergiye yoğun ilgi vardı. Selavatı Şerifeler ile ziyaret yapıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, Kadir Gecesi, kadri ve değeri olan bir gecedir. Bu gecede Kur’an-ı Kerim Peygamber Efendimize inmeye başlamıştır. Kur’an-ı Kerim bu gecede inmeye başladığından dolayı bu gecenin kıymeti daha fazladır” dedi.

 

BİRLİKTE DUA ETTİLER

Akyön, “Allah Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: ’Biz Kur’an-ı Kerim’i bu gecede indirdik. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.’ Bu gecede melekler ve Cebrail Aleyhisselam akın akın her iş için yeryüzüne inerler. Bu gece şafak vakti tan yeri vaktine kadar selamet ve esenlik vardır. Bugün burada Ankara’dan Erol Güzel ağabeyimiz tarafından getirilen Kutsal Emanetleri ziyaret ettiler, fotoğraf çektirdiler. İslami Değerler Külliyesi Kırıkkale’mizin manevi bir eseri, manevi bir değeri oldu. Görüyorum ki maşallah külliyemiz doldu, taştı. Bunlar Mekke ve Medinenin bereketidir. Tüm hemşehrilerimin Kadir Gecesi mübarek olsun dedi.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

İftar sofrası, toplu Hatim duası vaazı nasihat ve ilahiler gecenin güzelliği oldu. Akyön ayrıca “Kadir gecesi bir fırsattır, rabbim bu fırsatı Kutsal Emanetlerle beraber Külliye de yakalama şansı verdi hepimize Allah'ım bu güzel geceyi geçirmemizde emeği olan herkese binlerce kez teşekkür ederiz. Bu kutlu geceyi bizimle geçiren değerli misafirlerimize çok ama çok minnettarız... Rabbim tüm müslüman kardeşlerimizi bağışlasın, korusun” dedi. Program Kutsal Emanetler ziyareti ve tesbih namazından sonra sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir