En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Köyler boyanıyor

Kırıkkale’de vatandaşların yaşam standartlarının üst düzeyde tutulmasını sağlamak amacıyla başlatılan En Güzel Köy Benim Köyüm projesi ile tüm köyler güzelleştiriliyor.
Bu haber 486 kere okunmuş. 30.11.2020 Pazartesi 18:15

BOYAMA YAPILIYOR

Kırıkkale Valiliği tarafından başlatılan “En Güzel Köy Benim Köyüm” projesi ile vatandaşların yaşam standartları üst düzeyde tutulması hedefleniyor. Bu kapsamda Çelebi ilçesine bağlı Karaağaç köyünde de etkinlik düzenlendi. Kırıkkale Vali Yardımcısı Yasin Özcan, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve meclis üyeleri ve davetliler, burada köylülerle birlikte boya yapıp kilit parke döşedi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Köylerin güzelleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında; köydeki evlerin tamamı yöresel mimariye uygun olarak boyanırken yollar da kilit parke ile döşeniyor. Metruk binalar tamamen yıkılıyor. Köyün güvenliğini sağlamak için de giriş ve çıkışlara kamera sistemleri takılıyor. Köy meydanları güzelleştirilip kamelyalar ile çöp konteynerleri konuluyor. Okul ve sağlık ocağı gibi kullanılmayan binalar restore ediliyor, kütüphane ve taziye evleri gibi ortak kullanım alanlarına dönüştürülüyor. Törende konuşan Vali Yardımcısı Yasin Özcan, bu projeyi hızlı bir şekilde devam ettirerek çok kısa bir zamanda 185 köyün tamamına ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir