En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kahramanlıkları bitmez

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kırıkkale Müftülüğü konferans salonunda program düzenlendi.
Bu haber 233 kere okunmuş. 08.03.2022 Salı 18:22

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kırıkkale Müftülüğü konferans salonunda program düzenlendi. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'da programa katılarak kadınların günlerini kutladı. Tekbıyıkoğlu, "Bizim kadınlarınızın kahramanlıkları saymakla bitmez. Milli mücadelede kadınların kahramanlıkları saymakla bitmez” dedi.

 

 

KUTLAMA YAPILDI

Programdan önce Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kadınların hazırlamış olduğu" Hayallerimin ardından'' sergisini gezerek kadınlara karanfil verdi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Yakup Yeşilırmak, konuşmasını yaptı. Yeşilırmak, kadınların toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu ifade ederken, Bakanlık ve müdürlüğün kadınlara yönelik bir çok faaliyet gerçekleştirdiğini söyledi. Yeşilırmak, " Türkiye Cumhuriyeti'nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri misyonu yaşatma görevini, ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmemiş ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Türk kadını her durumda erkeğine yardım etti, her dönemde gereken saygınlığı gördü. Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini aldı” dedi.

 

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER VARDI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ise yaptığı açıklamasında "Antik Roma'da kadınların hak hürriyeti elinden alındı. Asya'da Saka Devleti dönemin süper güçlerinden Pers imparatorluğuna karşı kadınlarımız önemli bir yere sahip olmuştur.  Metehan'ın eşi devlet işleriyle ilgilenirdi. Bizim kadınlarınızın kahramanlıkları saymakla bitmez. Milli mücadelede kadınların kahramanlıkları saymakla bitmez. 2011 tarihinde Bingöl'de Bayram alışverişini yapan Berfin hanım kendi vücudunu seferber ederek patlamanın etkisini azalttı. 1934 yılında kadınımıza seçme ve seçilme hakkı verildi. Kadın kooperatiflerimizi destekliyoruz. Kadın derneklerinin projeleri öne alıyoruz.''dedi. Program şiir dinletisi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir