En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kadın toplumun parçası

Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları Başkanı Emine Ünlü, 25 Kasım Dünya Kadına YöneIik Şiddete karşı UIuslararası...
Bu haber 199 kere okunmuş. 25.11.2021 Perşembe 18:13

Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları Başkanı Emine Ünlü, 25 Kasım Dünya Kadına YöneIik Şiddete karşı UIuslararası Mücadele Günü’nde Cumhuriyet Meydanı’nda Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan ve üyelerle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

 

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları Başkanı Emine Ünlü,  “Bizler, bugün burada sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri olarak “25  Kasım Dünya Kadına YöneIik Şiddete karşı UIuslararası Mücadele Günü’nde’ kadınlara destek olmak üzere toplanmış bulunmaktayız.  Edirne'den Kars’a, tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak “ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA” sloganımızla; yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu şiddetle mücadeleye davet ediyoruz. HİZMET-İŞ olarak; zamandan bağımsız kalmamız mümkün olamaz. Artık I‹uşak değişikliklerinin örgütlülüğümüz içinde de yer bulduğu dönemde, üyelerimiz içinde önce Y, zamanla da Z kuşağı çoğunluğu artmaktadır.

 

DURUM ANLATILDI

Bu bağlamda teşkilatımızın ve     personellerimizin     iş-aile     dengesini     korumak      amacıyla uzmanlarımızla  destek veriyoruz. Biz teşkilatımızı  mensuplarımız üyelerimizi ve onların ailelerini  “BÜYÜK  HİZMET İŞ AİLESİ”  olarak  tanımlıyor,  şiddete  karşı  kadın erkek fark etmeksizin dik duruşumuz gösteriyoruz.  Ülkemizin geleceğine, refahına, dini inançlarına, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan terör örgütlerine ve siyasi uzantılarına karşı yıllardır top yekûn mücadele içerisindeyiz. Türkiye’de 2019’da son  12 ayda  422  kadın,  2020’de  son 11 ayda 410 kadın, 2021den son 11 ayda310 kadın mağruz kaldığı  şiddet sebebiyle hayatını kaybetti. Türkiye; Uluslararası Çalışma Örgütünün işyerlerinde şiddet ve tacizin önlenmesini amaçlayan 190 sayılı Sözleşmenin kabulünde öncülük etmelidir.” Dedi.

 

ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA

Ünlü, “Sözleşme ye öncülük etmek sadece Hükümetin değil; tüm işverenler ve sendikalarında görevi olmalıdır. Kadın toplumun duruşudur. Sessiz çığlıkları tek ses olarak dünya üzerindeki kadın şiddetine “Dur” diye haykıran güçlü sese dünüştürmeliyiz.   Konfederasyonumuz ve sendikalarımızla ; Diyarbakır Anneleri ’nin mücadelesini, evlatlarına kavuşana kadar uluslararası sendika hareketine seslerini duyurmaya çalışıyor ve desteğimizi bir kez daha buradan yineliyoruz. İnanıyoruz ki azimle seslerini yükselen duyduğumuz “YETER ARTIK” feryadına destek vermek, sofları sıklaştırmak, bir ve beraber olduğumuzu göstermek, geleceğimiz e sahip çıkmak hepimizin vicdani borcudur. “KADlN TOPLUMUN PARÇASIDIR" hareketi karşısında karanlık kapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Bizler bugün yine şiddetleri kınıyor, I‹adın toplum dur, kadın ailedir, kadın tamama ayandır diyoruz. Ailemiz in bak tacı kadınlarımız için “ŞÎDDE TSİZ BİR DÜNYA " diliyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir