En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hibe incelemesi

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, bölgeyi oluşturan illere teknik gezi ve inceleme ziyaretleri düzenledi.
Bu haber 400 kere okunmuş. 06.04.2021 Salı 15:37

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, bölgeyi oluşturan illere teknik gezi ve inceleme ziyaretleri düzenledi. Vali, Belediye Başkanı ve Rektörlerle bir araya gelen Başkan Şahin, her ilin kendine has öncelik ve vizyonuna ilişkin projeleri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

 

 

İNCELEME YAPILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinde İdare tarafından hibe desteği sağlanan projeleri yerinde görmek için bir dizi açılış ve inceleme ziyaretlerinde bulundu. Ziyaret ettiği illerde Vali, Belediye Başkanı ve Rektörlerle bir araya gelen Başkan Şahin, hali hazırda yürütülen ve yeni başlayacak projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanması ilkesiyle; değişen Türkiye şartlarına uygun olarak imalat sanayi ve bu sektörlere yönelik beşeri fiziki altyapıyı güçlendirecek, AR-GE, Savunma Sanayi, Dijitalleşme, İnsan Kaynakları, Lojistik, Ticaret, Ulaşım ve Enerji gibi sektörleri güçlendirmeyi, Eğitim, Sağlık, Kültür ve diğer sosyal hizmetlere erişilebilirliği artırmayı hedefleyen KOP İdaresi Başkanlığı, bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltacak, bölgenin rekabet gücünü artıracak çok ortaklı proje kültürünü geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

BİLGİLER VERİLDİ

KOP Bölgesinde; 2011-2020 yılları arasında 1 Milyar 265 Milyon 430 bin TL tutarındaki önemli bir bütçeyi çok sektörlü ve topyekûn kalkınmayı desteklemek amacıyla hibe desteği olarak yenilikçi projelere aktardıklarını kaydeden KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, “KOP İdaresi olarak bölgenin kendi ihtiyaç ve önceliklerini kapsayacak şekilde hazırlanan ve 2014-2018 yılları arasında uygulanan KOP Eylem Planı ile bölgenin topyekûn kalkınmasında önemli bir koordinasyon rolü üstlendik. Bölgeyi oluşturan illerimizde üniversitelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve araştırma enstitülerimiz gibi pek çok paydaşın katkısı ile hazırladığımız projelerimizle, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının ana odağında, başta tarım sektörü olmak üzere bütün sektörlerde bir dönüşüm sağlayarak bölgenin ekonomik ve sosyal kapasitesinin sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi vizyonunu benimsedik.” dedi.

 

 İNSAN ODAKLI ÇALIŞMA

İnsan hayatına dokunan, yerinde ve etkili desteklemelerle kırsalın en büyük sorunu olan göçün tersine dönmesinde, hatta yer yer tersine göçün hızlanmasında önemli mesafeler kat ettiklerini vurgulayan KOP Başkanı Şahin, “Çalışma ziyaretlerimiz esnasında İl Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız ve aynı zamanda KOP İdaresi koordinasyonunda kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) üyesi olan üniversitelerimizin kıymetli Rektörleri ile bir araya gelerek illerimizin kendi öncelik ve ihtiyaçlarına uygun yürütülen ve yeni başlayacak projeleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. KÖSİP destekleri, bölge halkına gerçek manada can suyu oluyor. Gölet yapımı ve kapalı sulama sistemlerine dönüşünü sağlayan hibe destekleriyle bir taraftan yeni alanlarını tarıma kazandırılırken diğer taraftan ise ekonomik nedenlerle göç eden gençlerimizin köylerine geri dönmeleri sağlanmış oluyor. İklim değişikliği nedeniyle zaten su kısıtı yaşayan bölgemizde suyun tarımda daha etkin ve verimli kullanılması için yeni sulama teknolojilerini uygulayarak kuraklık etkisinin azaltılması yönünde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öte yandan İdaremiz tarafından sağlanan proje bazlı finansman destekleri ile bölgemizin gıda güvenliği ve arz sürekliliği için mücadele ediyoruz. Genç ve kadın başta olmak üzere istihdama katkı sunan, insan hayatına dokunan, katma değeri yüksek, teknolojik temelli üretim başta olmak üzere her türlü üretimin artmasına katkı sunacak projeler, İdaremizin ana hedefleri arasında yer almaktadır.

 

PROJE AÇIKLAMASI

Projelerin kâğıt üzerindeki uygulanabilirliği kadar sahada sürdürülebilir olması da çok önemli. Bu nedenle hali hazırda devam eden ve bundan sonra hibe desteği vereceğimiz her bir projemiz için gerek biz yöneticiler gerekse uzman ekiplerimiz sürekli sahada inceleme yapacağız. Proje yürütücüsü kurum ve kuruluşlarımız vasıtasıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunulan destek programlarından elde edeceğimiz geri dönüşlerle bir sonraki destek projesinin nasıl daha iyi yapılabileceği hususunda tecrübe sahibi olacağız. İlerleyen günlerde yine tüm KOP Bölgesini kapsayacak ve çok daha geniş katılımla gerçekleştireceğimiz Proje İstişare toplantıları düzenleyeceğiz.  Bizler sahadayız ve sahada olmayı sürdüreceğiz. Ziyaretlerimiz esnasında bizlere misafirperverliklerini esirgemeyen kıymetli Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza ve Üniversite Rektörlerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir