En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Her ay bir tiyatro

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, her ay bir Devlet Tiyatrosu ve bir konserle Kırıkkale’ye kültür-sanat ziyafeti sunacak.
Bu haber 538 kere okunmuş. 01.10.2019 Salı 09:34

ETKİNLİKLER OLACAK

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, her ay bir Devlet Tiyatrosu ve bir konserle Kırıkkale’ye kültür-sanat ziyafeti sunacak. İlk kez yapılacak bu uygulama ile Kırıkkalelilerin her ayı kültür ve sanatla dolu geçecek. 35 kişilik kadrosuyla Cumhuriyet Bayramı coşkusu için sadece Kırıkkale’de konser verecek olan Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Vali Yunus Sezer’in destekleriyle daha çok hemşehrimizin seyredebilmesi için Başpınar Spor Salonu’nda konser vermesi planlandı. Konser; 28 Ekim 2019 akşamı saat 19.00’da gerçekleşecek.

 

KİTAPLARINI İMZALAYACAK

Ekim ayı içinde ünlü romancı yazar Canan Tan, söyleşi için Kırıkkale’de olacak. Nüfus mübadelesi sırasında yaşanan ve Kırıkkale Keskin’de geçen dramatik aşk hikayesi ‘Hasret’ ile yine Kırıkkaleli avukat bir baba kızı konu edindiği ‘İz’ adlı romanların yazarı olan Canan Tan, söyleşi sonrası okurlarının kitaplarını imzalayacak. Devlet Tiyatrolarının Anadolu turnesi Kasım ayında başlayacak. Kasım ayı içinde bir oyunla Kırıkkale’de olacak Devlet Tiyatrolarını, 62 kişilik dev kadrosuyla ‘Devlet Halk Dansları Topluluğu’ gösterisi izleyecek. Öğretmenler günü kapsamında planlanan Devlet Halk Dansları’nın konser ve gösterisi 20 Kasım 2019 tarihinde olacak.

 

YAPMAYI ARZU ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ

Aralık ayında 3 Aralık Engelliler Günü için yapılacak etkinlikler kapsamında Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosu konser verecek. Devlet Tiyatroları da farklı bir oyunla Kırıkkale’de olmaya devam edecek. Her ay hemşehrilerimizi en az bir konser ve bir tiyatro ile buluşturmak için hazırlıklarını Temmuz ayı içinde yaptıklarını belirten İl Kültür ve Turizm Müdür V. Aydın Demiröz, konserleri Cumhuriyet Bayramı, Öğretmenler Günü ve Engelliler Günü gibi özel günlerle birleştirerek, coşku, anma ve hatırlamaları birlik beraberlik duygusu içinde artırarak yapmayı arzu ettiklerini söyledi.   

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir