En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hedef 21 bin ton

Flora açısından zengin olan Dinek Dağında üretilecek bal Kırıkkale ekonomisine katkı sağlayacak.
Bu haber 78 kere okunmuş. 29.12.2022 Perşembe 16:41

BAL ÜRETİMİ OLACAK

Kırıkkale’de organik bal üretimini gerçekleştirmek amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Dinek Dağında Organik Arıcılık Projesi’ emin adımlarla hedefine ilerliyor. Proje kapsamında bölgede arıcılık yapan arıcılara kovan ve arıcılık malzemesi desteğinde bulunulmasının ardından arıcılara organik arıcılık konusunda kurslar verildi. İl Müdürü Sırrı Yılmaz 5 yılsonunda Dinek Dağda 21 bin ton bal üretiminin hedeflendiğini aktardı.

 

DİNEK DAĞI FLORA ZENGİNİ

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından organik bal üretimini artırmak amacıyla hazırlamış olduğu Dinek Dağında Organik Arıcılık Projesi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından destek almaya hak kazandı. Toplam maliyeti 1 milyon 50 bin TL olan projeyle flora açısından oldukça zengin olan Dinek Dağı balı üretilerek ekonomiye kazandırılacak. Tarım İl Müdürü Sırrı Yılmaz “Kırıkkale’mizde bulunan Dinek Dağı bölgesinde 7 köyde 18 üreticimize bugün 560 arılı kovan ve arıcılık malzemesi dağıtımı yapılarak, 7500 hektar alanda proje uygulanacaktır. Bu bölgeyi seçmemizde ki temel etken; Dinek Dağının çevreyle ilgili yapısı ve florasının zenginliği yanında bölgenin bakir bir alan olmasıdır. Dinek Dağı bölgesi organik arıcılık için büyük bir potansiyele sahip. Bizler de bu potansiyelin farkındayız. Bu nedenle uygulamaya koyduğumuz bu proje ile Dinek Dağı bölgesindeki organik arıcılığı geliştirmeyi ve buradaki üreticilerimize ek gelir getirici bir kapı açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

PROJE 5 YIL DEVAM EDECEK

Bu proje ile 5 yılın sonunda üreticilerimize 3 bin kovan dağıtımı yapılarak 21 bin ton bal üretimi hedeflenmektedir. Dinek Dağı bölgesinde 5 yılın sonunda konvansiyonel tarımın yerine organik tarımı ikame etmeyi hedeflemekteyiz. İl Müdürlüğümüzce hazırlanan bu proje KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenmiştir. Projenin toplam maliyeti 1 milyon 50 bin TL dir. Projemiz doğrultusunda üreticilerimize kovan ve malzeme desteğinde bulunmanın ardından eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Üreticilerimize organik bal üretimi konusunda eğitimin ardından sertifikalarını verdik. Projeyle dinek dağın zengin florasıyla üretilecek bal ülke ekonomisine, Kırıkkale ekonomisine ve üreticilerimizin kendi bütçelerine önemli katkılar sunacaktır. Üreticilerimize bol, bereketli sezonlar diliyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir