En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hayvanları imam otlattı

Kırıkkale'de bir köy imamı, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçici süreyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların hem hayvanlarını otlatıyor hem de alışverişlerini yapıyor.
Bu haber 407 kere okunmuş. 21.04.2020 Salı 11:53

GÜZEL BİR GİRİŞİM

Kırıkkale'de bir köy imamı, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçici süreyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların hem hayvanlarını otlatıyor hem de alışverişlerini yapıyor. Çin'de ortaya çıkarak pek çok ülkeye yayılan ve pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik hastaların sokağa çıkmaları yasaklandı. Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Barakobası köyünde cami imamlığı görevini sürdüren Gürkan Güvenç, sokağa çıkmaları geçici süreyle kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlara adeta el ayak oluyor. Sokağa çıkamayan vatandaşların hayvanlarını otlatıp alışverişlerini yapan köy imamı hane hane gezerek de ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyor.

 

VATANDAŞA DESTEK OLUYOR

Vatandaşlar için sabaha kadar görev yapmaya hazır olduğunu belirten cami imamı Gürkan Güvenç, "Köydeki 65 yaş üstü vatandaşların hayvanlarını otlatıyorum. Biz onlar için camilerde değil, sahada da görev yapmaya hazırız. Rabbim bir an önce bu virüsten bizleri kurtarsın. Alemi İslam'a ve ülkemize huzurlu ve sağlıklı yıllar diliyorum. Köyümüzde 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan Zihni amca ve Telli teyzenin su ihtiyaçlarını getirdim. Keskin müftülüğü görevli arkadaşlarım olarak gizlerde bu şekilde görevimizi yaptık. Ülkemden sadece evde kalmalarını istiyorum" dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir