En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Halk sağlığı kutlaması

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle açılan standı ziyaret etti.
Bu haber 175 kere okunmuş. 08.09.2022 Perşembe 18:33

HALK SAĞLIĞI HAFTASI

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan Halk Sağlığı Haftasına ilişkin yaptığı açıklamada; “toplulukları güvenli ve sağlıklı kılmanın, halk sağlığı çalışmalarının en önemli olgu olduğunu belirtmek isterim. Tüm dünyada yaşanan Covid-19 pandemisi bunu daha da önemli hale getirdi. Pandemi, ülkemizde 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz Halk Sağlığı Haftasını daha da anlamlı kıldı. Halk sağlığı çalışmaları; bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi hedefler. Bu hedeften yola çıkarak, bireyin anne karnından hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte, sağlıklı yaşam sürmesine ve yaşam kalitesini arttırmaya çaba harcar.

 

BİLGİ VERİLDİ

Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmanın, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemenin ve hayat standardını yükseltmenin, halk sağlığı çalışmalarının temel amacı olduğunu ifade eden Akdoğan; “Halk sağlığı çalışmalarının esası; toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatılabilmesini sağlamaktır. Özetle; koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek amacıyla, söz konusu hizmetlerin artarak sürdürülmesi hedeflenmektedir.” diye konuştu.

 

KUTLU OLSUN

Halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin, öncelikle de Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri'nin toplum sağlığındaki önemi çok büyüktür. Toplumun hasta olmadan önce korunma altına alınması, olası hastalık risklerinin ortadan kaldırılması dolayısıyla da hastalık gelişmeden müdahale edilmesi halkın hastalıklarla boğuşmasını azaltacağı gibi, kaliteli bir yaşam sürmesini de sağlayarak maliyet etkin kullanımın ve sağlık hizmetlerinden daha etkin faydalanmanın yolunu açacaktır. Bizim için, halk için, halkın sağlığı için canla başla çalışan, hatta bu uğurda can veren bütün sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının Halk Sağlığı Haftası kutlu olsun.” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir