En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Günlük 3 milyon üretim

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Yahşihan Organize Sanayi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Maske Atölyesi, üretilen maskeleri ülke genelinde Sağlık Bakanlığı olmak üzere her bölgeye gönderiyor.
Bu haber 218 kere okunmuş. 16.09.2020 Çarsamba 14:49

ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Kırıkkale’de kurulan ve Valiliğin destek verdiği hem merkez hem de ilçede bulunan maske üretim atölyeleri, sergilediği performansla gözleri dolduruyor. İkinci faz maske üretim tesisi olarak hizmet veren Yahşihan Organize Sanayi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Maske Atölyesi’nde İŞKUR destekli çalışan 200 kişi halkın sağlığı için maske üretimine aralıksız devam ettiriyor.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale Valiliği, MKE Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Yahşihan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle çalışmalarını hızlandıran atölye, üretilen maskeler, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bütün bölgelere gönderiliyor. Vali Yunus Sezer, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, OSB Başkanı Nurettin Aydın, Yahşihan OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Cerrahi Maske Üretim Atölyesinde incelemelerde bulundular.

 

BİRLİKTE YENECEĞİZ

Sezer, çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’ten bilgiler aldı. Atölyede bulunan herkesin büyük bir çaba ve gayret içerisinde maske üretimi gerçekleştirdiğine vurgu yapan Vali Sezer, maske üretiminin ihtiyaç devam ettiği sürece sürdürüleceğini dile getirdi, Sezer, “Şehir merkezimizde, ilçemizde ve özek sektörler vasıtasıyla üretilen maskeler ülkemizin dört bir yanına gidiyor. Kırıkkale olarak böyle bir büyük çalışmayı yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. İnşallah el ele vererek bu virüsü yeneceğiz” dedi.

 

3 KATLI MESKA YAPILIYOR

Müdür Tüfekçi, devletin sağladığı imkanlar neticesinde büyük özveri ve gayretle maske üretimlerini sürdürdüklerini söyledi. Kökrek ise, “Atölyemizde üretilen maskeler, 3 katlı cerrahi maskedir. Ve bizim maskelerimizi piyasadan ayıran en önemli özelliği ise ozonlanmış olmasıdır. Halkımızın sağlığı için hijyenik şartlarda üretimimizi gerçekleştiriyor, devletimiz ve vatanımız için bu görevde bulunmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Tedbir ve kurallara uyarak, virüsü yeneceğimize inanıyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir