En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gazetecilere konser

Taşan Kardeşler, Keskin Taş Mektep’te bu kez gazetecileri ağırladı ve onlara 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle unutulmaz bir gece yaşattı.
Bu haber 219 kere okunmuş. 14.01.2022 Cuma 18:51

GAZETECİLERE JEST

Kırıkkale´nin bozlak kültürünün temsilcilerinden Taşan Kardeşler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Kırıkkale´de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerini, Keskin ilçesinde bulunan Hacı Taşan Kültür Merkezinde ağırladı. Gazetecilerin aileleriyle birlikte katıldığı programda renkli görüntüler yaşandı. Keskin ilçesinin değerlerinden Taşan Kardeşler Kırıkkale´de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerini Keskin Hacı Taşan kültür Merkezinde konuk etti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle düzenlenen programda renkli görüntüler yaşandı. Program, taşan kardeşlerin sahne aldığı bölüm ile devam etti.

 

10 OCAK BULUŞMASI

Merhum halk ozanı Hacı Taşan´a ait türkülerin seslendirildiği gecede, yine yöreye ait türkülerle gazeteciler, oyunlar oynadı. Samimi sohbetlerin yapıldığı programda, gazeteciler unutulmaz bir gece yaşadı.   Gazetecilerle her 10 Ocak´ta bir araya gelmeyi geleneksel hale getirdiklerini belirten Taşan Kardeşlerden Duran Taşan  “Kırıkkale´de görev yapan gazetecilerimiz büyük fedakarlık örneği sergiliyorlar. Gazetecilerin zor şartlarda çalışıyor” dedi.  Taşan, “Hep siz bizim yanımızda oluyorsunuz, bu kez biz sizin yanınızda olmak istedik. Bizlerde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde onlarla bir araya gelerek günlerini kutladık. İnşallah bu kutlamayı önümüzdeki yıllarda da devam ettiririz. Tüm gazetecilerin gününü kutluyoruz” ifadesini kullandı. Taşan, gazetecilerin gününü kutlayarak, başarılı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.

 

DEĞERİ ÇOK ÖNEMLİ

Gecede bağlamada Duran Taşan, kemanda Abidin Taşan, kavalda Nusret Taşan ve ritim sazda Suat Taşan sahne alırken, gazeteciler aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi. Keskin ilçesinde bulunan Taş Mektep´e diğer günler gelen misafirler de, bu kültürün yaşatılmasından dolayı Taşan Kardeşler´e teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Taşan Kardeşler kültüre büyük hizmet ediyorlar. Kendilerine kültür ve tarihe verdikleri katkılardan dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından onure edilmeliler” şeklinde konuştular. Program sonunda gazeteciler Taşan Kardeşlere emeklerinden dolayı plaket verdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir