En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Esnaf zor durumda

Aralarında Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyeleri bulunan CHP Ekonomi Masası heyeti...
Bu haber 1122 kere okunmuş. 28.01.2021 Perşembe 18:13

Aralarında Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyeleri bulunan CHP Ekonomi Masası heyeti, Kırıkkale'de İş Dünyası temsilcileri ve esnaflarla buluştu. Kürsüde söz alan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, "Esnaflarımız adeta şehrimizde kan ağlıyor. Esnafımızın perişan halde. Yüzde 80 oranında gelirleri azaldı” dedi.

 

 

CHP PROGRAM YAPTI

"CHP Ekonomi Otobüsü" adı verilen üzeri giydirilmiş otobüsle kente gelen Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan,Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İzmir Milletvekili Bedri Serter, 24. Dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli Kırıkkale'de ve Türkiye'de yaşanan ekonomik krizi masaya yatırdılar. Kırıkkale Kültür merkezinde gerçekleşen ekonomik zirveye ayrıca Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşçıer, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan, Sivil Toplum örgüt Başkanları, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

SORUNLAR ANLATILDI

İlk olarak kürsüye Kırıkkale CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ çıktı. Bozdağ, heyete Kırıkkale'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin vatandaşları çok zor durumda bıraktığı ifade etti. Bozdağ'dan sonra sözü CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal aldı. Önal, "Kırıkkale'miz son günlerde küçülüyor sürekli göç veriyor. MKE ve Tüpraş'la birlikte Türkiye ekonomisine damga vuran Kırıkkale o günlerini arıyor. Esnaflarımız adeta şehrimizde kan ağlıyor. Esnafımızın perişan halde. Yüzde 80 oranında gelirleri azaldı. Lokantacılar sadece paket servisle geçimimi sağlıyor. Dükkanlarının camlarına devletten satılık ve kiralık asmışlar. İçinde bulunduğunuz Kırıkkale bu. Sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla konuklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

PLATFORM OLUŞTURULMALI

Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde son yıllarda Türk ekonomisinde olumsuz gelişmeler yaşandığını savunan Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaşanan ekonomik krizlerden çıkış için CHP’nin stratejilerini anlattı. CHP’nin para ve maliyet politikalarının öngörülebilir olacağını belirten Budak, “Küresel sermayedeki risk iştahının ekonomik istikrarımızı tehdit etmemesini sağlayacak makro ihtiyati tedbir çerçevesi, ekonomideki tüm unsurlarla birlikte şeffaf bir şekilde oluşturulacak. Türkiye'mizi içine düşürüldüğü buhrandan çıkarmak için önce güvene, ardından yeni kurallara, kurumlara ve platformlara ihtiyaç var” dedi.

 

İŞSİZLER ANLATILDI

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye'nin bir buhranda olduğunu, "Tek adam rejimi"nin hayata geçtiğini, bu nedenle devlet krizinin hızlandığını savundu. TÜİK'in, "işsizliğin azalmaya başladığı" yönündeki açıklamasını anımsatan, Budak "Eğer iş bulma umudunu kaybetmiş biri 3 hafta iş aramıyorsa 'ben işsiz saymam' diyor. Bütün dünya yeni süreçte umudunu kaybedenleri de işsizlerin arasına koyuyor. Böyle baktığımızda Türkiye'de işsizlerin sayısı 10 milyonu geçmiş durumda." dedi.

 

128 MİLYAR DOLAR UÇTU

Bu krizde vatandaşını en çok borçlandıran ve en düşük desteği veren ülkenin Türkiye olduğunu ileri süren Budak, "Türkiye 2021 yılına 150 milyar liralık tahsili gecikmiş alacak ve 360 milyar liralık yakın izlemeye alınmış krediyle girdi. Karşımızda 510 milyar liralık bir ciddi sorun var. Bu paralar nasıl ödenecek? Bu paralar ödenmediği zaman bankalar ne yapacak? Bu önümüzdeki yılın en önemli konularından biri olacak. Türkiye faizi artırmamak için, doların değeri yükselmesin, liranın değeri dolar karşısında düşmesin diye 8 ayda 128 milyar doları havaya attı.

 

SORUNLARI DİNLEDİLER

Bu 128 milyar dolardan esnafa, çiftçiye, emekliye, memura giden var mı? Bu 128 milyar dolar öyle uçtu gitti."Aşıyla ilgili yetkililerin, "Aşı geldi, geliyor. 11 Aralık'ta aşı geldi. 50 milyon doz aşı söyledik. 25 milyon kişi aşı olacak" yönünde sözleri olduğunu hatırlatan Budak, "Bugün 3 milyon aşı geldi. Niye geciktik bu kadar? Niye biz bu aşı işini bağlayamadık? Niye biz bu işleri bu kadar kötü yönetiyoruz? Bu ülkenin doktorları bu aşılama ve salgınla mücadele işinde dünyanın en iyi doktorları. Ama adamın elinde aşı olmayınca ne yapsın." diye konuştu. Heyet, sivil toplum kuruluşları ve oda yöneticilerinin sorunlarını dinledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir