En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Emekli tepki gösterdi

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin...
Bu haber 215 kere okunmuş. 03.01.2023 Salı 18:12

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “TÜİK emeklileri açlığa ve sefalete mahkum etmek istiyor. Asgari ücret yüzde 54,66 artınca maaşlarına benzeri oranda zam bekleyen emekliler düş kırıklığı yaşadı” ifadesine yer verdi.

 

 

 

 

DÜŞ KIRIKLIĞI OLDU

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, TÜİK’in Aralık ayı rakamlarının açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede “TÜİK bizi açlığa ve sefalete mahkum etmek istiyor. Asgari ücret yüzde 54,66 artınca maaşlarına benzeri oranda zam bekleyen emekliler düş kırıklığı yaşadı. 2002 yılında asgari ücret 187 lira iken bugün 46,2 kat artarak 8506,80 liraya yükselmiştir. 257 lira olan en düşük emekli aylığı ise son altı aylık TUİK verilerine göre hesaplanırsa, 4038 lira olacaktır. Bu durumda artış oranı sadece 15,7 katta kalacaktır” diye konuştu.

 

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Aytekin “TÜİK Aralık ayında Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 64,27, aylık yüzde 1,18 olduğunu açıkladı. 6 aylık, açıklanan enflasyon oranı, en temel ihtiyaç maddelerindeki yüksek artış oranlarını neredeyse yalanlamaktadır. Emekli bu zorlu kış şartlarında; yakıt, kira, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz emeklilerimizin en azından bu temel ihtiyaçları karşılayabilecekleri düzeyde bir iyileştirmeye gitmeleridir. Umutla ve merakla bu yönde yapılacak bir açıklamayı milyonlarca emeklimiz ve aileleri beklemektedir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir