En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ekipler sel bölgesinde

Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketine müdahale etmek için Kırıkkale’den çok sayıda ekip gönderildi.
Bu haber 253 kere okunmuş. 12.08.2021 Perşembe 18:08

BELEDİYE EKİPLERİ GİTTİ

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde etkili olan selin ardından ekiplerin çalışmasına Kırıkkale Belediyesi iş makineleri ve personelleri destek veriyor. Yağışın etkili olduğu ilçede, Ezine Çayı'nda su seviyesinin yükselmesiyle yaşanan taşkın sonrasında birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.  Ekipler çalışmalarına başlamasının ardından Kırıkkale iş makineleri bölgeye giderek çalışmalara katıldı.

 

SULAKYURT EKİPLERİ GİTTİ

Kırıkkale'nin Sulakyurt Belediyesi tarafından sel felaketinin yaşandığı noktalardan biri olan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine ekipman ve personel desteğinde bulunuldu. Ekipler, sel felaketinin yaşandığı bölgeye ulaşmak için gece saatlerinde yola çıktı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Kastamonu Bozkurt İlçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle Valimiz Sayın Yunus Sezer beyin talimatı ile İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Yasin Erkan ve Belediye Başkanımız Sayın İsmail Bildik’in koordinesinde Sulakyurt Belediyemize ait 1 itfaiye ve 3 personelimiz saat 01.00 itibari ile yardım amaçlı yola çıkmıştır. Allah yar ve yardımcıları olsun." ifadelerine yer verildi.

 

SAĞLIK EKİPLERİ GİTTİ

Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerini felaket bölgesine gönderildi. Selden etkilenen vatandaşlara sağlık ve yardım hizmeti sunan ekipler, arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Araçların ulaşabildiği noktalardan vatandaşları tahliye etmeye devam eden ekiplerimiz, gece geç saatlere kadar süren çalışmalar sonrasında kurtulan vatandaşları kurulan sahra hastanelerine götürerek tedavi edilmelerini sağlıyorlar.

 

YAHŞİHAN EKİPLERİ GİTTİ

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi tarafından sel felaketinin yaşandığı noktalardan biri olan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine ekipman ve personel desteğinde bulundu. Ekipler, sel felaketinin yaşandığı bölgeye ulaşmak için gece saatlerinde yola çıktı. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yaptığı açıklamada, "Kastamonu Bozkurt ilçesine 1 itfaiye, 1 vidanjör ve 6 ekip arkadaşımızı yolcu ettik. Allah yollarını açık etsin. Selden etkilenen vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. Yahşihan Belediyesi önceki haftalarda da yangın bölgesine araç ve personel desteğinde bulunmuştu.

 

UMKE EKİPLERİ GİTTİ

 Kırıkkale'den felaketin yaşandığı Kastamonu'ya destek Kastamonu'da etkili olan kuvvetli ve gök gürültülü yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonrasında Kırıkkale'den de bölgeye ekipler gönderildi. Kastamonu'da etkili olan kuvvetli ve gök gürültülü yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonrasında Kırıkkale'den de bölgeye ekipler gönderildi. Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sağanak sonrasında Ezine Çayı taştı. Çayın taşmasının ardından ilçenin büyük bölümü sular altında kaldı. Dere yatağında yer alan binalar çökerken, bölgede ekipler tarafından başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

TEDAVİ EDİLİYORLAR

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri de bölgeye sevk edildi. Selden etkilenen vatandaşlara sağlık ve yardım hizmeti sunan ekipler, arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. Araçların ulaşabildiği noktalardan vatandaşları tahliye etmeye devam eden ekipler, çalışmalar sonrasında kurtulan vatandaşları kurulan sahra hastanelerine götürerek tedavi edilmelerini sağlıyor.

 

BAHŞİLİ EKİPLERİ GİTTİ

Bahşili Belediyesi ekipleri de Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine selden zarar görenlere destek amacıyla gönderildi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Kastamonu Bozkurt İlçesinde yaşanan sel felaketinde görev yapmak üzere; İftaiye ve Vidanjör aracımız personellerimiz ile beraber yola çıktılar. Mevlam yollarını açık eylesin kaza bela vermesin İnşallah” bilgisi verildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir