Cezaevinde inceleme

HEYET İNCELEMEYE GELDİ
Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonunca inceleme yapıldı. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu Başkanı ve üyeleri, Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna geldi. Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman ve üye milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Ebru Günay, Erol Kavuncu, İbrahim Yurdunuseven, İrfan Kaplan, Mehmet Bülent Karataş, Osman Nuri Gülaçar, Oya Eronat ve Ümit Beyaz cezaevinde incelemelerde bulundu.
ZİYARETTE BULUNDULAR
Yayman, yaptıkları incelemeler sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı partilere mensup insanlar olarak Türkiye'deki cezaevlerini ziyaret ettiklerini söyledi. Silivri Cezaevi'nden Sincan Cezaevi'ne, Diyarbakır Cezaevi'nden Düzce Cezaevi'ne bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını dile getiren Yayman, şöyle konuştu:
İNCELEME BİLGİSİ VERİLDİ
"Bugün de Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundayız. Burada hiçbir suç türü gözetmeksizin cezaevindeki mahkum arkadaşları örnekleme yöntemiyle ziyaret etmeye çalıştık. Buradaki sorunları not ettik ve bu sorunları giderme yolunda hem Adalet Bakanımızla hem Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzle ortak bir çalışma içerisindeyiz. Bizim insan haklarına bakışımızın ana fikri, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın'dır. 'Eğer Fırat'ın kenarında bir kurt kuzuyu kapsa bunun sorumluluğu bizdedir' anlayışı içerisinde TBMM'den milletvekilleri olarak parti rozetlerini bir kenara bırakıp bugün buraya geldik. Buradan da Keskin T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gideceğiz."
BÜYÜK BİR KAZANIM
Yayman, mahkumların ve tutukluların sorunlarının yanı sıra cezaevi personelinin de sorunlarını incelediklerini belirterek şunları kaydetti: "Allah'a çok şükür ki bizim bir buçuk yıllık çalışmamızın sonucunda Türkiye'de taammüden, organize bir biçimde insan hakkı ihlali bulunmamaktadır. Bizim raporlarımızda 'işkence' diye tabir edeceğimiz herhangi bir ifade yer almamıştır. Münferit bir takım olaylar vardır. Bunların çözümü noktasında da elimizden geldiği kadar inisiyatif alıp hastaların nakilleri, sıcak su, yemek, görüş saatleri ve diğer sorunlar konusunu da inceliyoruz. Gerçekten Türkiye insan hakları meselesinde süper ligde olan bir ülkedir. Geçmişe nazaran çok büyük mesafeler alınmıştır. Geçmişte Filistin askılarının olduğu, işkencelerin yapıldığı cezaevlerinden bugün, çat kapı ziyaret ettiğimizde buradaki sorunları inceliyoruz ve görüyoruz. Bunların olmaması hangi partiden olursak olalım, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir kazanımıdır."
BAŞSAVCI EŞLİK ETTİ
Yayman ve üyeler, incelemelerde bulunmak üzere daha sonra Keskin T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gitti. Komisyona, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yılmaz ve Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin de eşlik etti.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir
Kavga kanlı bitti
Kırıkkale'de kardeşi tarafından göğsünden bıçaklanan 47 yaşındaki güvenlik görevlisi, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.GÜNCEL
Huzur operasyonu
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, 17 - 23 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği asayiş çalışmaları kapsamında önemli başarılara imza attı.GÜNCEL
24 Kasım kutlaması
Kırıkkale'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.GÜNCEL
Eksikler tesbit edildi
Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan, 10 katlı binaları kapsayan yangın güvenliği denetimlerinde çarpıcı eksiklikler tespit edildi. GÜNCEL
24 Kasım için mesaj
MİHDER Genel Başkanı Mehmet Dönmez, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.GÜNCEL
Kurtlar telef etti
Balışeyh'e bağlı Kenanbeyobası Köyün Ayvaderesi Domuz Çukuru bölgesinde küçükbaş hayvan sürüsüne saldıran kurtlar, 4 koyun ve 1 keçiyi parçalayarak telef etti. GÜNCEL
Öğretmenlerden ziyaret
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.GÜNCEL






















