En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bozlak gecesi yapıldı

Kırıkkale Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği (SAMDER) işbirliğiyle ilimizin sevilen sanatçıları...
Bu haber 234 kere okunmuş. 30.11.2021 Salı 18:21

Kırıkkale Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği (SAMDER) işbirliğiyle ilimizin sevilen sanatçıları Süleyman Yakut, Binnur Özbek, Didem Gürel, Ali Şahin ve Dursun Uçar'ın sahne aldığı, Ali Demircan’ın sunuculuğunu yaptığı Bozlak Gecesi Kültür Merkezi Salonunda halkın yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

 

 

GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU

Sanatçıların birbirinden güzel bozlakları ve hareketli türküleri merhum Neşet Ertaş Ustanın tabiri ile "çığırmaları " sonucu izleyenler tek kelime ile mest oldular ve salonu alkış tufanıyla inlettiler. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan  ve  personeli Kırıkkale halkına Türkü dolu bir gece yaşattılar. Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Erol Tombak ve yönetimini   tam destek verdiği Bozlak konserinde Kültür Müdürlüğünün 350 kişilik salonu tamamen doldu. Bozlağın İç Anadolu bozkır bölgesi yerleşimleri için önemine dikkat çeken ile Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Erol Tombak, “Biz bu etkinliği Kırıkkale’yi tanıtmak adına yapıyoruz. Her yörenin bir âdeti, töresi var. Ege’nin efeleri var, Urfa’nın sıra gecesi var, Karadeniz’in horonu var, bizim Kırıkkale’miz de bozlağı ile tanınıyor. Bizde bozlaklar diyarı Kırıkkale’ye yine yakışır bir etkinlik düzenleyelim istedik. Bu etkinliğimiz geleneksel hale getirdik.” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir