En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Binalarda enerji verimliliği

Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen...
Bu haber 428 kere okunmuş. 03.10.2019 Perşembe 17:54

Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi kapsamında ilimizde pilot okul olarak seçilen Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde yapılacak çalışmaların görüşülmesi adına saha ziyareti programı düzenlendi.

 

 

SAHA ZİYARETİ YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi kapsamında ilimizde pilot okul olarak seçilen Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde yapılacak çalışmaların görüşülmesi adına saha ziyareti programı düzenlendi. Program başlangıcında Müdürlük Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, projeden sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, inşaatı gerçekleştirecek Altunoğulları inşaat Firması, GIZ, Ekodenge ve Prota yetkilileri katıldı.

 

PERFORMANS KIYASLAMASI

Toplantıda brifing dosyasının görüşülmesinin ardından öngörülen inşaat takvimi ve iletişim/koordinasyon toplantılarının planlanması yapıldı. İnşaat sahasının gezilmesi, çekilecek belgesel için görüntü alınması ve sahaya yerleştirilecek kameralar için yerlerin tespit edilmesinin ardından ziyaret programı sona erdi. Enerji Verimliliği Projesi ile birlikte eğitim binalarında; Elektrik tüketimi takibi, Su tüketimi takibi,  Doğalgaz tüketimi takibi,  Elektrik faturalarındaki reaktif ceza takibi,  Reaktif cezaya giren okulların İdareye anlık bildirilmesi (sms, e-mail?v.b), İç hava kalitesinin ölçülmesi,  Kişi başı tüketim sarfiyatlarının hesaplanması ve raporlanması,  Okulumuzun Referans Bina ile enerji performansı yönünden kıyaslanması amaçlanmaktadır.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir