En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bilimsel miras konferansı

2019 yılı Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olması münasebetiyle Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından “Bilimsel mirasımız, Gelecek Tahayyülümüz” konulu bir konferans gerçekleştirildi.
Bu haber 601 kere okunmuş. 25.09.2019 Çarsamba 11:49

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Konferansa Kırıkkale İl Müftülüğü idari personeli, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Müftüsü Şahin Yıldırım konferans programına katılımlarından dolayı Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’a teşekkür etti. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan konuşmasında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatından kısaca bahsederek medeniyetin bilime olan katkıları ile ilgili çalışmalarını anlattı.

 

BATI BİLİM VE TEKNOLOJİSİ

Şu anda mevcut olan bilim ve teknolojinin batının bir ürünü olmadığını, çok medeniyetlerin katkılarının birleşmesi sonucu oluştuğunu; dolayısıyla bilim ve teknolojiyi batıya mal etmenin doğru bir düşünce olmadığını, batı bilim ve teknolojisinin temelinin islam bilim ve medeniyeti olduğunu, o kitapların uzun yıllar Avrupa’da okunduğunu, Avrupalılar icatlarında onları kaynak alırken ortaya koydukları eserlerde kaynaklara yer vermemesi sebebiyle islam medeniyetinin bilime katkılarının yeterince yaygınlaşmadığını ifade etti.

 

KONFERANSINI TAMAMLADI

Prof. Dr. Ersan Aslan İslam tarihinde bilime katkı sunan bilim adamlarından örnekler vererek bilimsel olarak tarihte yer aldığımızı, bir duraksamadan sonra yine bu alanda var olduğumuzun örneklerine sunumda yer vererek 2023, 2053 ve 2071 hede§erini de belirtti ve yüksek teknolojik ihtiyacını bilen, yenilikçi ve ar-ge’nin önemini kavramış gençlere ihtiyaç olduğunu din görevlilerinin de bu konuda etkili bir faktör olacağını belirtti. Geçmiş zamanlarda bilim alanında nasıl yer almışsak ve başarmışsak şimdi ve gelecekte de başarabileceğimizi hatırlatarak gençlerimizin geleceğe ait tahayyülü, hedefi olmasının gerekliliği ile ilgili hatırlatma ile konferansını tamamladı.

 

ÖNEMLİ MİMARİ ESERLERİ

Konferans sunumunun ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’a Kırıkkale’nin önemli mimari eserlerinden biri olan Nur Camii işlenmiş bir çini hediye edildi. Prof. Dr. Ersan Aslan’da Prof. Dr. Fuat Sezgin’in “İslam’da Bilim ve Teknik” isimli kitabını müftülük kütüphanesi için hediye etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir