En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Beyaz önlük giydiler

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği Haftası Kutlama ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenledi. Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, öğretim üyeleri, öğrenci
Bu haber 319 kere okunmuş. 24.11.2019 Pazar 14:04

TÖREN YAPILDI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilcisi Ahmet Melikşah Er, maddi ve manevi olarak zorlu bir eğitim sürecinden geçtiklerini belirterek, “Yıllardır emek verip büyüttüğünüz evlatlarınızın mesleğe ilk adımını görmek ve kutlamak için uzaklardan geldiniz. Bu zorlu ve yıpratıcı eğitim sürecini onlarla beraber yaşadınız. Tüm sevinçleri, üzüntüleri birlikte yaşayıp stresli anları beraber omuzladığınız pırıl pırıl arkadaşlarımın bu kutlu gününde onları yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunarım. Hepiniz tekrar hoşgeldiniz. Türkiye'nin fiziki açıdan en büyük diş hekimliği fakültesinde eğitim görüyoruz, mesleğimizi öğreniyoruz. Bu imkanları bize sağlayan üniversitemize ve devletimize teşekkür ederiz. Değerli 4. Sınıf arkadaşlarım uzun, zorlu, stresli, yorucu bir eğitim sürecinin sonunda hayallerinize bir adım daha yaklaştınız. Hekim olma yolundaki ilk adımınızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

 

SEVGİNİZ OLACAKTIR

Programın açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908 tarihinde başlaması nedeniyle 22 Kasımın Diş Hekimleri Günü olarak kabul gördüğünü belirterek “Bugün hem diş hekimlerimizin gününü kutlamak hem de mesleğe yeni adım atacak öğrencilerimize ‘mesleğimize hoşgeldiniz’ demek amacıyla önlük giyme töreni düzenliyoruz. Bugün öğrencilerimiz hekimliğin sembolü olan beyaz önlüğü giyecekler. Bu yüzyıllardan beri süregelen bir gelenek. Usta hekimler çırak hekimlere önlük giydirirler. Özgüvenli bir şekilde kutsal ve saygın bir şekilde mesleğinize adım atarken giydiğiniz beyaz önlük saflığın, temizliğin, zorluklarla mücadelenin, umudun ifadesidir. Bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara karşı duyacağınız sevginiz olacaktır. Tüm diş hekimlerinin ve gelecekteki meslektaşlarımın Diş Hekimliği Gününü kutluyorum ve siz misafirlerimizi Türkiye’nin en büyük diş hekimliği binasında karşılamaktan onur duyuyorum. Sadece fiziki olarak değil akademik kadrosu, alt yapısı ve teknik imkanlarıyla da Türkiye’nin en seçkin diş hekimliği fakültelerinden birisiyiz. Bugünlere ulaşmamızı sağlayan tüm hocalarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederiz” dedi.

 

VOLKAN ŞAHİN’E PLAKET VERDİ

Konuşmanın ardından 2018 yılı Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Personeli Uluslararası Bilimsel Yayın Ödül Töreni  yapıldı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, akademik faaliyet birincisi Prof. Dr. Ebru Olgun’a, akademik faaliyet ikincisi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Zahit Adışen’e ve akademik faaliyet üçüncüsü Prof. Dr. Volkan Şahin’e plaket verdi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zahit Adışen, dönem birincisi öğrencilere ve 2019 YGS sonucu en yüksek puanla fakültemize kayıt yaptıran Gizem Moral’a plaket verdi.    Programın devamında öğretim üyeleri tarafından beyaz önlük giydirilen öğrencilerimiz Doç. Dr. Volkan Arıkan öncülüğünde yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attılar. Program toplu fotoğraf çekimi ve fuaye alanındaki ikramla sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir